DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Herczig az ORB idei első győztese

Grzegorz Grzyb nyerte a 10. Eger Rali abszolút értékelését, miután vasárnap a gyorsabb szakaszokon sikerült kihasználnia WRC-jének erejét, így le tudta dolgozni Herczig Norbert mögötti félperces hátrányát a második napon. A magyar értékelésben Herczig nagy fölénnyel szerezte meg a győzelmet.

Grzegorz Grzyb vasárnap hat szakaszból ötöt megnyerve ledolgozta első nap utáni 32,1 másodperces hátrányát Herczig Norberttel szemben és végül 11,7 szekundumos előnnyel tudott nyerni. Grzyb WRC-jének kedveztek a vasárnapi szakaszok, ahol jobban érvényesült az autójának erőfölénye. A szlovák értékelésben Grzyb mögött Jaroslav Melicharek 26,8, Jozef Béres Jr. pedig 1:41,1 perc hátránnyal ért célba.

iueolem6rsafjel06ur8



A második helyet tehát Herczig Norbert szerezte meg, aki ma inkább arra figyelt, hogy minden szakaszon célba érjen és bebiztosítsa az ORB-ben a győzelmet, ami végül sikerült is neki, hiszen 1:36,6-tal előzte meg a címvédő Kazár Miklóst, akit 10,8 másodperc hátránnyal Botka Dávid követett. Kazár Miklós tegnap egy defekt után sok időt veszített, így elszálltak győzelmi esélyei.

A mai harmadik szakaszon az ORB második helyén állva borult Ollé Sándor a Ford Fiesta S2000-rel. Az ORB negyedik helyén Turán Frigyes végzett, mögötte Spici ötödik, Balogh János pedig hatodik lett. Hadik András első R5-ös autóval teljesített versenyén a hetedik helyet szerezte meg Nagy Mátyás és Krózser Menyhért előtt, az abszolút utolsó pontszerző pozíciót pedig Matics Mihály zsebelte be.

A három év után visszatérő ifj. Tóth János jó eséllyel pályázhatott volna az ORB értékelés második helyére is, ám a tegnapi hetedik szakaszon árokba esett és csaknem 6 és fél percet vesztett. Tempójával azonban megmutatta, rá is számítani kell a bajnoki címért vívott csatában.

A Power Stage ORB pontjaiból Kazár, Botka, Herczig, Vincze és Turán részesült.

A 2WD mezőnyben Lukács Kornél ma esélyt sem adva riválisainak szerezte meg a győzelmet.

Az ORB második versenyét Miskolcon rendezik április 24-26 között.

 

Az Eger Rali végeredménye:

11096961_849255935113223_747267114_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: