DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Eger Rali: Herczig és utána a külföldi armada

Meglehetősen szokatlan képet mutat az első nap végi eredménylista a 2015-ös rali országos bajnokság nyitófutamán, az Eger Ralin. Az éllovas Herczig Norbertet három külföldi pilóta üldözi.

A címvédő Kazár Miklós harmadik szakaszon összegyűjtött jó egyperces hátránya a semleges szurkolók szempontjából nem tett túl jót a szezonnyitó izgalmainak, bár Herczig Norbert eszeveszett tempóját elnézve talán igazságosabb azt mondani, hogy a Skoda Rally Team Hungaria versenyzője így is, úgy is kiemelkedne most a mezőnyből.

Az üldözőboly összetétele viszont annyiban mindenképp meglepő, hogy a következő honfitársunkat, Ollé Sasát az 5. helyen rangsorolják „csak” az első nap végi összesítésben, vagyis közé és Herczig közé három külföldi versenyző is befurakodott, név szerint: Jaroslav Meliicharek, Grzegorz Grzyb és Pavel Valousek. Ők is mind fél percnél nagyobb távolságból követik Hercziget, aki így viszonylag megnyugtató előnnyel várhatja az Eger Rali vasárnapi hat záró szakaszát.



Ollé hátrány már több mint egy perc az 5. helyen, míg az ifjabbik Béres József mögé a nap végére Kazár zárkózott fel a 7. helyre, bizonyítva, hogy a nehéz napokon is elpusztíthatatlan. Botka Dávid egy tizedmásodperc különbséggel követi a bajnokot, de Turán Frigyes is szorosan ott lohol a nyomukban.

Sokáig nagyon jól állt a hétszeres magyar bajnokként egy év kihagyás után most visszatérő ifj. Tóth János is, olyannyira, hogy a 6. szakasz végére már a top5-ben is helyet követelt magának összesítésben, ám a következő gyorsaságin bajba került, és több mint 6 perces hátrányt szedett össze, így számára ezen a versenyen minden esély elúszott a jó szereplésre.

Vasárnap további hat gyorsasági szakasz vár még a mezőnyre a legendás, Eger környéki pályákon. 

Az állás az élmezőnyben az első nap végén: 1. Herczig, 2. Melicharek +31,3, 3. Grzyb +32,1, 4. Valousek +50,9, 5. Ollé +1:08.4, 6. Béres +1:17.4, 7. Kazár +1:21.6, 8. Botka +1:21.7, 9. Turán +1:32.9, 10. Kukucka +1:35.7.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: