DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

North Racing: Nem számít semmi, mi ott leszünk

A North Racing egyesületében a Növényi SE csapatában induló versenyző Erdélyi György a felmerülő akadályokat leküzdve, kitartóan készül az idei év első ORB és Rallye2 versenyére az Eger Ralira.

Ha jól tudom kétséges volt a részvétel részben a navigátor személyének kérdése miatt. Végül kivel indulsz a hétvégén?

Igen, úgy érzem, küzdeni kell most ezért az Egri versenyért. A hétvégén Szabó Gábor fogja nekem olvasni az itinert, akivel már 2013 volt alkalmunk együtt dolgozni, mégpedig az Esztergom Ralin. Mivel egészen jól sikerült az a közös verseny, úgy gondoltam próbáljuk meg még egyszer, szerencsémre Gabikának nem volt ellenvetése.

Erdélyi_Eger_beh (1)



Eger Ralin indultál már? Mi a tapasztalat?

Igen, 2013-ban vettem részt az Eger Rallyen, melyet Növényi Norbival a jobb egyben egy Citroen C2R2-vel teljesítettem. Ha jól emlékszem ugyanazon két szakaszon került megrendezésre, mint idén, azaz Egerbakta-Sirok, illetve Terpes – Egerbakta.

Hogy készültök erre a versenyre?

Az autót készítjük fel, a februári és a márciusi FRT futamon szerencsére a kijöttek a méregfogai, amiket most folyamatosan szerelések alkalmával sorba kihúztunk. Jelenleg a legnagyobb javítás a váltót érintette.

Milyen célt tűztetek ki a hétvégére?

Az első és legfontosabb, hogy a hat gyorson végig tudjunk menni és az Citroennel egyben beérkezzünk a célba. Ha még sikerül valamilyen értékelhető időeredményt is elérni, akkor már nagyon boldogok leszünk. Ez még a nyitó verseny, így még csak az a lényeg, hogy visszarázódjunk, bár nem voltak rosszak az FRT versenyek sem, de itt tempóban, és hosszabb távot kell abszolválni. Várjuk mindketten.

Köszönöm a riportot!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: