DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Szilveszter Rali: Két nap alatt 238 nevezés

Mindössze két nap kellett ahhoz, hogy megteljen a Szilveszter Rali nevezési listája – az év utolsó magyarországi versenyét december 28-29. közt rendezik a Hungaroringen.

Máris megtelt a Szilveszter Rali nevezési listája: két nap alatt kétszázharmincnyolc páros adta le jelentkezését a december 28-29. közt Mogyoródon rendezett évzáró versenyre – a teljes lista DuEn oldalán olvasható.

A hungaroringi esemény első, hét és fél kilométeres szakaszát december 28. délután 16 óra 30-tól rendezik az ünnepélyes rajtceremóniát követően. A kiírás értelmében a kiesett versenyzők öt perc időbüntetéssel másnap visszaállhatnak a versenybe, és részt vehetnek a december 29. reggel fél nyolckor rajtoló második szakaszon.

szilveszterrali2014



A második napon összesen hat szakaszt rendeznek, három 8, két 7,5 és egy 15,6 kilométeres gyorsaságit, azaz összesen 62,1 kilométer mért szakasz alapján állapítják majd meg a végeredményt.

Az abszolút mellett a versenyzőket összesen kilenc kategóriában értékelik H1-től H9-ig, emellett a Lada-kupában külön díjazzák az 1600 cm3 alatti és feletti mezőny legjobbjait. A verseny végi díjkiosztót december 29. este 17 óra körül rendezik a Hungaroringen, a torony épületében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: