DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Közúti baleset okozásáért ítélték el a raliversenyzőt

Vincze Márton ralipilóta 2013. szeptember 19-én ütközött össze a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentinen a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító gépjárművel.

A versenyzőt a Balassagyarmati Járásbíróság 200 ezer forint pénzbüntetésre és tíz hónap közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mivel a vádlott ügyvédje és az ügyész is három nap gondolkodási időt kért – számol be róla az index.hu. 

Vincze tagadta, hogy illegális tesztet hajtott volna végre a közúton, ám Hende Csaba és sofőrje állítja, egy illegális útzárat kikerülve hajtottak fel a szerpentinre, és ez után csapódott beléjük nagy sebességgel az egyik kanyart levágó raliautó. A pilóta szerint nem így történt, ő állítja, a felezővonalon ütköztek, és nem volt semmiféle útzár, mivel nem teszteltek.



Ugyanakkor az RTL Klub Híradója korábban több környékbelit is megkérdezett, akik közül többen is arra panaszkodtak, a pilóta számos alkalommal száguldozott nagy sebességgel a szűk, kanyargós útszakaszon, komolyan veszélyeztetve a környékbeli gyerekek testi épségét is. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: