DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Ferjáncz-Földi: A kihívás adott, várjuk szeretettel

A LiveWire Rally Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Niki újra koptatja a Bajna-Lábatlan szakasz aszfaltját, mégpedig a MARB Nyugati régiójának 2014. évi utolsó futamán a Cél Trans Rallysprinten. Úgy tűnik megtetszett nekik a pálya, hogy újra nekivágnak.

De mivel és miért is pontosan, arról Ferjáncz Andrást kérdeztem:

Említetted a Pilisvörösvári verseny után, hogy valószínűleg már csak a Szilveszter rallyn láthatunk. Most mégis indulsz a Cél Trans Rallysprinten. Mi az oka? Ennyire jó volt a múltkori verseny alkalmával?

Valóban nem terveztük, hogy a Szilveszter Rallye előtt rajthoz állunk, de nagyon megtetszett a lábatlani pálya mindkettőnknek, ezért most támadunk. Elnézve a nevezési listát, izgalmas verseny várható, hiszen sok ügyes, tapasztalt pilótával kell megküzdenem a hétvégén.

Ferjancz_cel_trans_beh (2)



Niki kiheverte a Pilisvörösvári megpróbáltatást?

A hangja már tökéletes, minden rendben, de még ezen a héten is emlegette a hibáját. Mély nyomot hagyott benne élete első etap tévedése. Folyamatosan mondom neki, hogy ne érezze rosszul magát emiatt, mással is előfordul. A lényeg, annyi, hogy újult erővel vágunk neki a hétvége kihívásának.

Szárnyra kapott egy hír, miszerint nem a Hondával vágtok neki a hétvégi megmérettetésnek.

A hír igaz! Tényleg másik autóval fogunk indulni, így érdekesebbé téve a hétvégét.

Milyen autót választottál?

Egy Mitsubishi Lancer Evo IX R4 lesz a játékszerünk a hétvégére. Kaptunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot és mivel a márka a szívünk csücske, így nekivágtunk a projektnek, ez a sprint is pont jókor lesz megrendezve, mert mindent elő is tudunk készíteni. A verseny előtti napokban kapja meg az új dekort a gép, illetve a szponzori matricákat is. Kíváncsian várjuk a végeredményt, mert a látványtervek sok jót ígérnek.

Mi a tervetek a hétvégére? Tapasztalatgyűjtés vagy az eredmény?

Legyünk őszinték; ezzel a kocsival nyerni kéne az abszolútot, de nagyon boldog leszek, ha meg fogom tudni számolni a két kezemen hány másodpercet kapok majd Tajmel Tibitől és Tóth Attitól. Kicsit aggaszt, hogy tesztre sajnos nem lesz alkalmunk, ezért az első gyorson tesszük majd meg az első métereinket a Mitsubishivel. A kihívás adott, várjuk szeretettel.

Köszönöm a riportot és remélem minden úgy alakul, ahogy szeretnétek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: