DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Érdi Rallye Team: Teszt rendben, jöhet Korzika

Az elmúlt hétvégén az I. Mannol Pilisvörösvár Ralin élesben teszteltünk az év utolsó ERC futamára a Korzika Ralira!

10572032_957828407565270_6813307328113722506_o



Pénteken az egész család bevonásával lázasan dekoroztuk, újdonsült  versenyautót immáron a saját műhelyünkben, teljes nyugodtságban, már ez egy leírhatatlan érzés. Ezen a hétvégén Szabó Balázst kértük kölcsön a jobb 1-be, aki amúgy az ORB-ben egy BMW 1-es versenyautóban Rafael Tominak diktálja az itinert. Neki is nagy kihívás volt, és teljes elánnal ragasztotta már a matricákat is J A nap végére jól elfáradtunk, de megérte nagyon, hiszen Tibike kreativitásának köszönhetően azt gondoljuk, az egyik legjobb desing készült el.

ifj. Érdi Tibor: Szombaton délután egy ünnepélyes rajtceremóniával vette kezdetét a számunkra tesztversenynek titulált verseny, ami tökéletes alkalom volt arra, hogy a honi közönség is testközelből láthatta az új autót. Vasárnap reggel, nagyon hideg időjárás fogadott minket, amit gyorsan meg kellett szokni, igen ám csak az amúgy, sem túl jó tapadásáról híres EB-s Michelin gumik felmelegítése sem volt egyszerű feladat. Ez a dolog még úgy ahogy sikerült, de azért kétségek voltak bennem az autót tekintve is, mert még egy métert sem mentem vele. Nem tudtam, hogy mire számítsak, elképzelésem volt arról, hogy hogyan kell vele menni, de tapasztalatom annál kevesebb! Mindentől függetlenül azt gondolom, hogy a jót hamar meg lehet szokni, és így sikerült hamar összebarátkoznunk, és annyit elmondhatok, hogy véleményem szerint sokkal stabilabb autó, mint a Mitsubishi IX-es volt, nehezen kihozható a sodrából  az, hogy mennyire gyors, majd a Korzika Ralin tapasztalhatom meg ! J

Nagy várakozásokkal megyünk a Korzika Ralira, hiszen  akár a Production Cup 3.-helye is elérhető számunkra, erre minden esélyünk megvan. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: