DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Felfüggesztett eltiltás a fotós-incidensért

Jari-Matti Latvala a Monte-Carlo Rali egyik szombati szakaszán elkövetett hibája után ütközött egy fotóssal, amelyért a finnt felfüggesztett eltiltással és 5000 eurós pénzbüntetéssel „jutalmazták”.

Szombaton mi is beszámoltunk az évadnyitó Monte-Carlo Rali 11. gyorsasági szakaszán történt balesetről: Jari-Matti Latvala egy jobbosban sodródott le az útról, amely után egy fotóst is sikerült eltalálnia (itt videó is látható az esetről). A finn versenyző továbbhajtott – szerencsére a fotósnak nem esett komoly bántódása –, ám a következő etapnak már nem tudott nekivágni, miután túl sok időt vett igénybe a szerelés, így az összetett harmadik helyéről volt kénytelen feladni a küzdelmet.

Latvala_Monte_DPPI



Latvala a kiesése után úgy nyilatkozott, hogy nem látta az elütött fotóst, ám miután meghallgatták a WRC tv-riporterét, Julian Portert, valamint a pilóta fedélzeti kamerája által rögzített felvételeket is visszanézték, a stewardok úgy érezték, hogy „nem elfogadható” a versenyző indoklása, mivel a fotóst „tisztán lehetett látni a motorháztetőn és a szélvédő előtt”.

Miután a szabályok értelmében Latvalának meg kellett volna állnia ellenőrizni a fotós állapotát, az illetékesek egy WRC-állomásra szóló felfüggesztett eltiltást szabtak ki rá, amely akkor lép érvénybe, amennyiben a pilóta még egyszer hasonló kihágást követ el. Emellett a Volkswagen versenyzőjének és navigátorának, Mikka Anttilának összesen 5000 eurós pénzbüntetést is ki kell fizetnie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: