DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Al Attiyah megszerette az R5-ös Skodát

A Német Rali sikeres bemutatkozása után Nasser Al Attiyah újból a Skoda Fabia R5-öst választotta. A katari az ADAC Ralin először vitte táncba a cseh R5-öst és legelső fellépése egy negyedik helyet jelentett, mellyel a címvédő visszaverekedte magát a WRC2-es kategória élére.

Al Attiyah 2013-tól kezdve Ford Fiesta volánja mögött volt meghatározó szereplője a rali világbajnoki futamoknak - az RRC specifikációjú autóval az előző  évben a WRC2-esek legjobbja lett az év végi értékelésben. A Ford iránti elkötelezettsége júliusban szakadt meg, amikor bejelentette, hogy Skodára vált. Erre nem kellett sokat várni - az augsztusi német vb futamon már a cseh autóval láthattuk versenyezni. 

Al Attiyah - Skoda R5_



Pedig a Német Rali nem indult jól az augusztusban Magyarországon, a Hungarian Baja tereprali világkupa futamán is megcsodált pilóta számára, hiszen egy bukással üdvözölte legújabb szerzeményét - a végére azonban mégis egész jól összeszedte magát, és a dobogó közelében, a negyedik helyen fejezte be a versenyt. Legközelebb októberben, a spanyol fordulón ülhet be ismét az R5-ös Fabiába versenyezni.

"Fantasztikus autó, nagyon megszerettem már most." - mondta el Al Attiyah. "Az RRC-vel összehasonlítva érezhetően új generációs fejlesztésről beszélhetünk. Ausztráliában újból visszaülök a Fiestába, ugyanis menetrendileg a Skodának nem fértem bele a soron következő futamra, de a spanyoloknál újból az R5-össel bizonyíthatok."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: