DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

„Elátkozott” autóban halt meg a bolgár ralis

A bolgár autósport és Várna városa gyászba borult vasárnap: egy helyi ralin életét vesztette a népszerű versenyző, Todor Slavov. Az autóval több probléma is volt a balesetet megelőzően...

Gyászol a bolgár autósport: a hétvégi Tvarditsa-Elena Ralin életét vesztette a 31 esztendős Todor Slavov, aki 2010-ben több WRC-eseményen is a mezőnyben volt, 2012-ben pedig az IRC bulgáriai állomását a negyedik helyen zárta, nagyszerű vezetésével kiérdemelve a Colin McRae Flat Out Trophy elnevezésű díjat.

slavov



A szemtanúk beszámolója szerint a korábbi bolgár bajnok által vezetett Abarth Grande Punto S2000 egy nagy sebességű kanyart nem tudott bevenni, s az autó a mélybe zuhant. A roncsból a pilótát és navigátorát is sikerült kivágni, és előbb Slivenbe, majd Szófiába szállították őket, de Slavov életét már nem lehetett megmenteni.

A csapatfőnök saját elmondása szerint kizártnak tartja, hogy a versenyző hibázott volna, amit az is alátámasztani látszik, hogy a Pegasus Racingtől kölcsönzött autó mintha el lett volna átkozva: előbb a sebességváltó ment tönkre, majd a hidraulika szállt el benne, ezt követte az egyelőre még tisztázatlan okból bekövetkező baleset. Slavov egyébként idén már korábban is vezette volna ezt az autót, de műszaki problémák miatt akkor el sem tudott indulni.

slavov_foto

Todor Slavov, akit egész Várna gyászol, hiszen a város szülötte volt, és aktív szerepet vállalt a közéletben is, a balesetet megelőző napon még csapata segítségét köszönte meg, akik rendbe tették műszaki hibás autóját: „Szerelőim és barátaim nagyszerű és önzetlen munkájának köszönhetően az autó rendben van, így holnap a rali2-vel ismét elindulunk. Még egyszer óriási köszönhet mindenkinek, aki támogatott minket ebben a nehéz időben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: