DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Rali

Solberg teljes szezonra hajt a Rali-vb-n

A világbajnoki futamokon privát színekben rajthoz álló Henning Solberg az idei évet teljes szezonként szeretné megélni. A norvég versenyző most azon ügyködik, hogy álma megvalósulhasson a következő hónapokban.

A 2003-as világbajnok, Petter Solberg bátyja 1998 óta aktív részese a rali krémjének - számok tekintetében ez azt jelenti, hogy évente legalább egy vb futamon sikerült elrajtolnia. 2006 és 2011 között pedig lehetősége volt az összes világbajnoki futamon részt vennie. Ezen emlékek felfrissítésén dolgozva Henning négy év elteltével újból meghatározó tagja szeretne lenni a Rali-vb-nek.

henning_solberg_monte2015



A szezonnyitó Monte Carlo Ralit már kipipálhatja a norvég, ahol a Skruvat csapat által felkészített Fiesta RS-sel a 11. hellyel fejezte be az első kilométereket. "Ugyan szemeztem azzal, hogy teljesen átpártolok a ralikrosszba, ám fordult a kocka és mostantól kezdve minden erőmmel csak a ralira fogok koncentrálni. Szó szerint ki vagyok éhezve ezekre a kilométerekre, így biztosan maradok ebben a sportágban."

Henning navigátorával, Ilka Minor-ral a soron következő svéd és mexikói futamon az M-Sport jelenlegi fejlesztésű Fiestájával lesz ott a rajtvonalnál, míg Portugáliában nagy eséllyel a páros részese lehet a márka legújabb specifikációjának.

"Célom természetesen az lesz, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsem a szakaszokat. Különösen Portugáliát várom, ahol már az új autóval szállhatunk harcba."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: