DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Rali

Loeb előtt nyitva az ajtó a WRC-visszatérésre

Sebastian Loeb nemrég kizárta, hogy a Monte-Carlo Rali után ismét visszatérjen egykori sikerei helyszínére, de a Citroen főnöke tárt karokkal várná a jelenlegi WTCC-pilótát.

Ahogyan azt nemrég megírtuk, Sebastian Loeb teljes erőbedobással a Túraautó-világbajnokságra szeretne koncentrálni 2015-ben – a WRC-be történő visszatéréséről akkor keltek szárnyra a pletykák, amíg a francia hibájáig az élmezőnyben autózott, végül pedig a 9. helyen végzett.



A kilencszeres világbajnok azonban jó mókának tartotta a Monte-Carlo Ralit, és úgy vélte, hogy itt az ideje a márciusban kezdődő WTCC-szezonra koncentrálni. A Citroen motorsport-főnöke, Yves Matton (aki a rali- és túraautó-csapatot is igazgatja) azonban tárt karokkal fogadná. „Erről a kérdésről – noha sok embert érdekel – még nem beszéltünk” – idézte a vezetőt a motorsport-total.com.

„Számára idén az a cél, hogy megnyerje a WTCC-t - ez elég nagy kihívás. Nyerni tudott már a WRC-ben és a Pikes Peak-en is, és most bizonyítani szeretné, hogy egy egészen más kategóriában is a csúcsra tud érni. Az a tervem, hogy ezt véghezvigyük, de tudja, hol az irodám, ha esetleg meg szeretné kérdezni a ralizást” – mondta Matton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: