DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Ogier: Kubica az egyik legjobb köztünk

Bár több problémával szembesült, az egykori F1-es Robert Kubica pazar tempót mutatott a végül fékhiba miatti kieséssel zárult Monte Carlo Ralin. A világbajnokok nem győzték dicsérni a lengyelt.

Felemás hétvégéje volt a Monte Carlo Ralin Robert Kubicának. Az egykori F1-es pilóta több problémával szembesült, s végül célba sem ért, ám a szakaszgyőzelmeket tekintve a második legerősebb teljesítményt nyújtotta, így ismét bizonyítani tudta, hogy megvan a sebessége ahhoz, hogy a WRC élmezőnyében versenyezzen.

Kubica az összetettbeli jó eredményről már az első napon lemondhatott, hiszen egy elektronikai probléma miatt rengeteget veszített, másnap viszont remek formában tért vissza, és többek közt a verseny leghosszabb gyorsaságiját is megnyerte, ahol bő fél percet adott a teljes mezőnynek. Produkciójáról mezőny világbajnokai is elismeréssel szóltak.

kubica_monte_2015



„Remek munkát végzett, sok szakaszon a leggyorsabb volt, megmutatta, hogy képes a küzdelemre. Persze mindannyian tudtuk ezt Robertről, ő a legjobb versenyzők egyike köztünk” – mondta a kétszeres bajnok Ogier, akivel a ralilegenda Loeb is egyetértett, kiemelve azt, hogy Kubica teljesítménye a versenyt végül megnyerő Ogier-éhez mérhető: „Robert jó volt, engem lenűgyözött. Közel volt Sebhez, néhány igazán remek időeredményt is fel tudott mutatni.”

A lengyel maga úgy nyilatkozott, hogy meglepte saját tempója: „Ha valaki két-három hete azt mondja, hogy ennyire gyors leszek a Monte Carlo Ralin, nem hittem volna el” – idézi az Autosport Kubicát, aki végül az utolsóelőtti szakasz után esett ki, amikor egy fékhiba miatt falnak csapódott autójával:

„Nagyon furcsa volt” – mondta erről Kubica. „A szervizben kicseréltük a pedálokat és a lemezeket, és bár volt egy kis füst az elején, ez még megszokott volt. Aztán egy hosszú lejtős szakaszon figyelmeztetés nélkül beesett a fékpedál. Végül csak a kézifékkel tudtam valamennyire lelassítani az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: