DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

A Toyota 2017-ben visszatér a WRC-be

Japán sajtóértesülések szerint pénteken hivatalosan is bejelentik, hogy a rali-világbajnokság történetének harmadik legsikeresebb gyártója két év múlva ismét csatlakozik a WRC mezőnyéhez.

A Japan Times című lap hozta a világ tudtára azt a hírt, melyet rengeteg raliszurkoló régóta várt: japán forrásokra hivatkozva közölték, hogy a Toyota 2017-ben immár bizonyosan visszatér a világbajnoki mezőnybe, s erről napokon belül hivatalos bejelentést is tesznek.

yaris_wrc_test



A gyártó a Japan Times információi szerint pénteken egy tokiói sajtótájékoztatón jelenti be, hogy 2000-es távozását követően ismét rajthoz áll a rali-világbajnokságban. A 2002 és 2009 közt egy felemásan sikerült F1-es projektet működtető Toyota tavaly a WEC-ben ért csúcsra, idén pedig a Le Mans-i győzelmet is megcélozzák – e roppant sikeres projekt mellé csatlakozik a japánok WRC-programja.

Ez egy újabb jele annak, hogy az előző évtized végi gazdasági válság miatti visszaesés immár a múlté – az egyaránt gyári csapatot működtető Honda és Toyota ekkor szállt ki az F1-ből. A pénteken esedékes bejelentés azt jelenti, hogy mindkét nagy gyár ismét két FIA-világbajnokságban lesz érdekelt, hiszen a Honda WTCC-programja mellett motorgyártóként idén visszatér az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: