DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Ogier utolérte McRae-t – Győzelmek számában

A francia versenyző 25. sikerét szerezte Monte-Carlóban, év végén akár minden idők második legeredményesebb ralisa lehet. Sajnálja, hogy nem vívhatott kiélezettebb csatát Loebbel.

A 2007-ben tragikus helikopterbalesetben elhunyt Colin McRae, az 1995-ös rali-világbajnok a sportág ikonikus alakja, pályafutása során 25 győzelmet szerzett, melyeket tíz szezon leforgása alatt gyűjtötte össze. Sebastien Ogier öt évvel ezelőtt nyert először, a szezonnyitó Monte-Carlo Ralin pedig ő is elérte a negyedszázas mérföldkövet, ezzel beállítva a népszerű skót eredményét. Ez azt jelenti, hogy már csak néhányan állnak előtte a győzelmi listán, egy kivételtől eltekintve akár ebben az évben elérhető távolságra: Carlos Sainz 26, Marcus Grönholm 30 győzelemmel rendelkezik, a 78-szor diadalmaskodó Sebastien Loeb azonban mostanában nem fog veszélybe kerülni.

„Ez sok-sok ok miatt különleges számomra” – mondta a 31 esztendős francia. „Győzelmek terén egyenlíteni Colin McRae-vel nagyon sokat jelent. Ő sok raliversenyző példaképe, és számos gyereké, akik még Playstationnel játszanak.”



Ogier élvezte, hogy összecsaphatott a már említett Loebbel, habár a végső harc elmaradt, mivel a rekorder viszonylag korán hibázott és rengeteg időt veszített. „Emlékeznek, mit mondtam a rali előtt? Azt, hogy biztos vagyok benne, hogy Loeb ott lesz, és ezt be is bizonyította. De ez nem azt jelenti, hogy ez normális dolog. Nem normális, mert ő Loeb!”

„Rögtön meggyőzően indította a versenyét, amire reagálnunk kellett. Jó ritmusban kezdtünk, de rögtön sokat veszítettünk. Igen, a körülmények nem voltak valami jók. De aztán okosak voltunk, és kivártunk. Egyedül azt sajnálom, hogy nem volt közvetlen a harc, mivel különböző pozíciókból indultunk. Már tavaly megmondtam, hogy ez lesz, és hogy küzdeni fogok a szabály ellen. Itt az első példa, hogy megöli a szoros csatákat” – tért ki arra, hogy 2014-es bajnokként elölről kellett indulnia, míg Loeb, aki utoljára 2013-ban versenyzett, jóval hátrébb haladt.

„A végén egy kisebb hibát vétett. Azután a versenyem megváltozott. Be kellett osztanom, ami sokkal nehezebb volt. De semmi kifogásom nincs ellene!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: