DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Három magyar páros a havas Eb-futamon

Harmincnyolc páros biztosan résztvevője lesz az FIA Rali Európa-bajnokság második futamának. A Liepaja Ralin a Peugeot Akadémián kívül ott lesz még a Jänner-győztes Kajetan Kajetanowicz, illetve magyar versenyzőkkel is gyarapodik a mezőny.

A Február 6-án kezdődő megmérettetésre a Jänner Ralihoz hasonlóan Craig Breen egy Peugeot 208 T16-ost, a lengyel Kajetanowicz egy Ford Fiesta R5-öst állít hadrendbe. A mezőnyben egy másik R5-ös Peugeot is megtalálható lesz, melyet egy svájci pilóta, Jonathan Hirschi fog irányítani.

Az olasz színeket Giacomo Costenaro képviselheti, aki egy Peugeot 207 S2000-essel szeretné begyűjteni a lehető legtöbb pontot. Érdekességként talán meg kell említenünk, hogy akár labdába is rúghat majd az olasz, hiszen egy hasonló autóval két évvel ezelőtt Francois Delecour a harmadik helyet csípte el.

 



A helyiek egyik legkedveltebb kategóriájában több olyan versenyző is rajthoz áll, aki az északiaknál már letette a névjegyét az asztalra. Mitsubishi Lancer Evo X-essel versenyzik majd Janis Vorobjovs és Alexander Gorelov, illetve ugyanebben a géposztályban, az ERC2-es bajnokságban próbál szerencsét Botka Dávid és Hideg Krisztián is egy-egy Evo IX-essel. Rajtuk kívül junior Eb-n érdekelt Klausz Kristófért szoríthatunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: