DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Kubica végleg kiesett Monte-Carlóban

Hiába félelmetes tempója több szakaszon, Robert Kubica harmadszor is balesetet szenvedett a Monte-Carlo Ralin. Egyetlen gyorsasági lett volna még hátra, ezt azonban már nem tudja teljesíteni.

A lengyel versenyző meglehetősen bizarr módon, a 14., utolsó előtti szakasz célvonala után hibázott: így lehet, hogy a speciál eredménylistáján a 6. helyen áll, összesítésben pedig a 15. pozícióban, a ralit azonban nem fogja befejezni. A crash.net értesülései szerint a 32 kilométeres pálya végén a pilóta fékpedálja beesett, az autó egy falnak csapódott, amely mindkét jobb oldali kereket kiszakította.

Kubicának és navigátorának, Maciej Szczepaniaknak nem esett baja – erről az Autosport lap szöveges közvetítése szerint a citroenes Kris Meeke számolt be, aki Kubicáék mögött ért célba, és beszélt a lengyel versenyzővel.



A Fordot vezető pilóta egész hétvégén gyorsnak bizonyult, négy szakaszt is megnyert, az SS10-et például félperces előnnyel Meeke előtt. A jó helyezésekért azonban már az elejétől fogva nem lehetett harcban, mivel csütörtök éjjel elektronikai problémák sújtották, ráadásul a mai előtt már két alkalommal kicsúszott. Az évet – akárcsak tavalyit, amikor szintén rendkívül gyors volt Monte-Carlóban – kieséssel fogja kezdeni.

A jelenlegi esetről még nincsen videó, Kubica korábbi, SS8-on elkövetett hibáját mutatjuk be különböző nézőpontokból: 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: