DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Paddont is megtartja a Hyundai

Dani Sordo után Hayden Paddonnal is szerződést hosszabbít a Hyundai Rali-vb-s csapata, ennek értelmében legalább kilenc világbajnoki futamon állhat rajthoz az új-zélandi fiú az i20 WRC-vel.

Paddon az idei évben került a koreai csapathoz és első WRC-s szezonjában hat versenyen képviselhette a Hyundai Motorsport N csapat színeit egy i20 WRC-vel, pályafutása eddigi legjobb eredményét az Ausztrál Ralin érte el, ahol a hatodik helyen érkezett célba, Spanyolországban pedig megünnepelhette első abszolút szakaszgyőzelmét is.

Dppi_01114012_114_resize



A 27 éves "kivi" pilóta szerződéshosszabbításának köszönheően igen korán, már a januári szezonnyitó monacói futamon munkába áll, igaz itt még nem áll rajthoz, csak a pályabejáráson vesz részt csapattársaival. Azonban első éles bevetésére sem kell sokat várni, mivel a világbajnokság egyetlen havas fordulóján a februári Svéd Ralin már Ő is versenybe száll.

"Nagyon izgatottan várom a közös munka folytatását a Hyundai-jal." - kommentálta a hírt Paddon. "Az idei néhány versenyen nagyon sokat tanultam és nagyon jó kapcsolatba kerültem a csapattal, úgyhogy részemről kézenfekvő választás volt a folytatás, hogy tovább fejlődjek és még jobb eredményeket érjek el 2015-ben. Ennek köszönhetően jövőre még több versenyen állhatok rajthoz így azokon a versenyeken is gyűjthetek tapasztalatot melyeken eddig egyáltalán nem vagy csak nagyon kevés volt. A 2015-ös szezon első felét a tanulásnak szenteljük, viszont ott ahol már idén megfordultunk szerintem igazán versenyképesek lehetünk és harcba szállhatunk az első 5 hely valamelyikéért."

"Örülök, hogy Hayden jövőre is a Hyundai Motorsporttal folytatja pályafutását és, még több versenyen állhat rajthoz." - vette át a szót Michel Nandan, csapatvezető. "Első WRC-s szezonja nagyszerűen sikerült, több kiemelkedő eredménnyel hívta fel magára a figyelmet és segítségünkre volt versenyautónk és csapatunk fejlesztésében. Remek technikai visszajelzéseket kaptunk tőle és kiválóan tudott együtt dolgozni a mérnökökkel és a szerelőkkel. Bizonyította hogy helye van a világ legjobb raliversenyzői között, így boldogan támogatjuk pályafutása következő fejezetében és izgatottan várjuk mire lesz képes a következő szezonban, ami különösen izgalmasnak ígérkezik a Hyundai Motorsport életében."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: