DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Az új Skoda Fabia R 5 „Zebra-Look“ felvillanyozta a közösségi média táborát

A Skoda jövőbeli raliautója világszerte felvillanyozta a közösségi média táborát, rekordszámot értek el a Fabia R 5 „Zebra-Look“ videó- és fotó-posztjai a Facebookon, a YouTube-on és a Twitteren. A Mladá Boleslavban kifejlesztett csúcstechnikájú versenyautó koncepciómodelljét november 29. és december 7. között mutatják be a nyilvánosságnak az Essen Motor Show alkalmával.

A Skoda október közepe óta publikálja az új Fabia R 5 első fotóit és videóit a közösségi médiában. Lenyűgöző a felhasználók reakciója: az új raliautóról mindjárt három poszt is az élen áll a Skoda Motorsport Facebook-oldalának legnagyobb aktivitású bejegyzései között. Az új Fabia R 5-ről szóló cikkek tízszer olyan népszerűek, mint a többi. Globális viszonylatban eddig csaknem másfél millióan nézték meg a Fabia R 5 filmjét, a YouTube-on több mint ötvenezren látták a videót.

img_6111 



„Óriási érdeklődést kelt a Skoda Fabia R 5. Teljesen bejött a vírusmarketing a közösségi médiában“- mondja Stefan Büscher, a Skoda marketingvezetője, majd így folytatja: „A Skoda új versenyautója nemcsak a ralirajongók között beszédtéma, hanem szélesebb körben is rokonszenvet ébreszt a márka iránt.“

Különösen kedvelt egy látványos rövidfilm, mélygarázsban készült látványos felvételekkel, és utalással a Fabia R 5 koncepcióautó premierjére az Essen Motor Show kiállításon. Az autó pilótája a filmben az ázsiai-óceániai bajnok Jan Kopecký (CZ), aki az Európa-bajnok Esapekka Lappi (FIN), a rutinos rali-öregróka „Fast“ Freddy Loix (B) és a többszörös osztrák bajnok Raimund Baumschlager társaságában a tesztcsapathoz tartozik.

„Jól tartjuk az időtervet a nagy kihívást jelentő, 2014. januárjában indított R 5-projekttel. A cél továbbra is a homologizáció, legkésőbb 2015. közepéig“- közölte a Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek. Aztán jöhet a Fabia R 5 első rali-versenye. A sportos küllem alatt rengeteg csúcstechnika rejlik az új Fabia R 5-ben. Az FIA szabályzatának megfelelően 1,6 literes turbómotor hajtja, ami jelentős változás a Fabia Super 2000 kétliteres, benzines szívómotorjához képest. További részletek az ötfokozatú szekvenciális sebességváltó és a McPherson rugóstagos futómű. Az autó súlya, a szabályzatnak megfelelően minimum 1230 kilogramm.

Gigantikus hatást váltott ki a Skoda új rali-reménysége: a lájkok száma a Skoda Motorsport Facebook-oldalán az új Fabia R 5 vírusmarketingjének ideje alatt több mint negyvenezerrel növekedve elérte a 217 ezret. Hasonlóan alakul a helyzet a Twitteren is, ahol az új raliautó megjelenései hatezer fölé emelték a rajongók számát. Az új Fabia R 5 sportos kinézete mellett szerepet játszik a lelkesedésben a fekete-fehér zebracsíkos álcázás is.

Pénteken a Skoda új anyagot hozott nyilvánosságra a jövőbeli raliautóról. Az új Fabia R 5-ről készült immár negyedik videó exkluzív werkfilmként nyújt betekintést az Essen Motor Show kiállításon premierjét ünneplő versenyautó filmjének készítésébe. A megkapó felvételeket egy prágai mélygarázsban készítették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: