DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kubica a Citroen kívánságlistáján

Továbbra is folynak a találgatások a korábbi F1-es pilóta, Robert Kubica jövőjéről. A lengyel a legfrissebb hírek szerint jó eséllyel a WRC-ben maradhat, és visszatérhet a Citroen kötelékébe.

Yves Matton csapatfőnök legalábbis szívesen látná. „Tárgyalunk vele a jövő évről. Van egy rövid kívánságlistánk versenyzők nevével, és az övé is szerepel rajta” – erősítette meg a francia.

Kubica 2013-ban a Citroennel lett bajnok a WRC2-ben, majd idén teljesítette első teljes szezonját a rali-világbajnokságon, ám nem a francia gyártó egyik autójával, hanem az M-Sport-féle Ford Fiesta RS WRC-vel. A lengyel újoncként nem igazán tudta megváltani a világot, és noha a tempójára általában nem lehetett túl nagy panasz, ám rengeteget bukott az évad folyamán.

 



Ennek ellenére – elsősorban nyilván népszerűsége, de másodsorban nyers tehetsége és gyorsasága folytán is – azonban tehát továbbra is az elsők között szerepel a neve a Citroen kívánságlistáján, mint Kris Meeke lehetséges jövő évi csapattársa. Az Autosport információi szerint a másik két jelölt a jelenleg is a Citroen kötelékébe tartozó Mads Ostberg, valamint az idén még a Hyundait erősítő Hayden Paddon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: