DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Ferjáncz-Földi: Várjuk a következőt

A LiveWire Rally Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Niki legyűrte a hétvége kihívását az I. MANNOL Pilisvörösvár Rallye-n. A hosszú etapokkal együtt kb. 400 km-t hajtották a Honda Type-R-t, de sikeresen, karcolás és szinte problémamentesen teljesítettek.

FerjanczA_FoldiNPilisbesz(10)



A részletekről Ferjáncz Andrást kérdeztem:

Hogy tetszett a verseny?

Először is, meg szeretném köszönni a rendezőségnek, hogy mindent megtett azért, hogy a verseny ne maradjon el. Minden szuper volt. Pörgős, jól szervezett rendezvényen vagyunk túl. Le a kalappal az egész stáb előtt. Jövőre jövünk ismét!

Mi a véleményed a pályákról, melyik állt közelebb hozzátok?

Csobánka - Pilisvörösvár és Bajna – Lábatlan szakaszon sem mentem még. Igazából mind a két pályát élveztem. Talán Csobánka egy picit technikásabb, Lábatlan pedig bevállalósabb, de a végére megszerettem ezt is, azt is.Örülök, hogy mehettem itt és megismerhettem ezeket a gyorsokat, sokat tett hozzá az eddigi tudásomhoz.

Milyen volt a hangulat a szervizparkban?

Leírhatatlanul jó!A helyszínválasztás kiváló volt, hiszen könnyen bejárható volt, így rengeteg ismerőssel és baráttal találkoztunk, beszélgettünk. Mindenkinek volt egy- két jó tanácsa, vagy kedves szava felénk. Mintha egy picit a "régi idők" hangulata tért volna vissza, erre a hétvégére, ahogy édesapám is mesélte.

Milyen volt a hétvége?

Nagyon jól éreztük magunkat mindkét nap. Újra széles mosollyal szálltam ki a célban az autóból. Kalandos, pörgős, sokat tanulós és úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégén vagyunk túl. Remélem, többször fogom ezt érezni, és újabb lendületet és kedvet kaptam a magyar versenyekhez.

FerjanczA_FoldiNPilisbesz(3)

Bevált az új gátló?

Igen. Nagyon jól viselkedett a kocsi a jó minőségű aszfalton is és a dobálós részeken is. Külön köszönet illetiBerényi Lacit a kifogástalan beállítások miatt, amiket kaptunk tőle.

Említetted, hogy nem hallottad navigálást. Mi történt, bírta Niki hangerővel?

Sajnos ez egy technikai hiba volt. Valószínű elromolhatott a zajszűrő, esetleg az én sisakommal lehetett valami probléma, de az autó hangja rettentően bezavart a gyorsok közben. Niki hősiesen végig ordította mind a hét gyorsaságit, ezért hétfő reggelre teljesen elment a hangja, valamint begyulladt a torka.

Mi történt az első gyors előtt?

Történt egy navigációs hiba, kikéstünk 8 percet, ezért kaptunk 1 perc 20 másodperc büntetést. Nem harcoltunk pontokért, én nem voltam mérges, ellenben Nikit nem tudtam az egész nap folyamán megnyugtatni, mert nagyon a szívére vette ezt a tévedést. De tudjátok, a legjobbak is hibázhatnak, és azt is hozzá kell tennem, hogy mind ezt betegen tette.

Sikeresen beérkeztetek a 7. gyorsasági után. Gratulálok. Milyen helyen végeztetek?

Köszönjük. A 3. gyorsasági után magamra találtam és jó időket tudtunk autózni. Kategória 4. helyén végeztünk, és ha levesszük a büntetésünket, akkor az abszolút 12. helyen gurultunk volna be. Már elemeztem az időinket és úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődtünk. Tudom hol lehettünk volna gyorsabbak és hol kellett volna bevállalósabbnak lennem. Mivel én inkább navigátorra hagyatkozva tudok jól menni.Ha rendesen hallom Nikit jobban teljesítünk, de így is elégedettek vagyunk. Emellett örülök és gratulálok Hevesi Pisti barátom abszolút győzelmének is.

Mi lesz a következő állomás?

Most úgy érzem, nem árt mindkettőnknek a pihenés, így legközelebb 2 hónap múlva, az év végi Szilveszter Rallys örömautózáson, a hungaroringen indulunk.

Köszönöm a riportot és jó pihenést Nektek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: