DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Mikkelsen a mezőny előtt Barcelona utcáin

Különleges városi szakasszal indult a Spanyol Rali csütörtökön, amelyen a Volkswagen és Hyundai bizonyult legerősebbnek. A pilóták a nagy por miatt aggódnak a program további részét illetően.



A WRC mezőnye ma kétszer mérkőzött meg egymással: délután a tét nélküli shakedown keretében, amelyet az esti első szakasz követett, egy 3,2 kilométeres pálya Barcelona utcáin, a Montjuich hegyen, ami érdekességképp korábban a Formula-1-es Spanyol Nagydíjnak is otthont adott.

A hasonló hosszúságú – ám murván tartott – shakedownt Thierry Neuville nyerte Sebastien Ogier és Dani Sordo előtt, a belga pilóta azonban kizárta annak lehetőségét, hogy a győzelemért csatázzon. „Arra számítunk, hogy holnap este a negyedik hely környékén leszünk” – kalkulált a hyundaios. Robert Kubica negyedik pozíciót ért el, a közel másfél év után WRC-versenyen induló Ken Block pedig nyolcadikat.

Ezt követte Mikkelsen első helye a városi szakaszon, aki pénteki tartalékaiból egy szett lágy gumit áldozott fel az eredmény érdekében – a norvég pilóta úgy véli, taktikája megérte. 1,8 másodperces hátrányban ismét Ogier szorult a második helyre, Neuville, Jari-Matti Latvala és Sordo előtt. A shakedownon mutatott teljesítményükért megdicsért pilóták közül Kubica a 11., Ken Block a 15. helyet érte el.

A mezőny többsége a pénteki murvás helyszíneken a por miatt aggódik, amit csak tetéz a szeles időjárás, a kora délelőtti program során pedig az alacsonyan álló nap is tovább nehezítheti a látási viszonyokat. Akadnak persze kivételek is, Ogier, aki tiszta pályát fog kapni, kevésbé tulajdonít nagy jelentőséget a felvert pornak. Más versenyzők azonban azt kérték a szervezőktől, a megszokott két-három helyett négypercenként indítsák majd az autókat.

Állás a csütörtöki nap után:

1. Andreas Mikkelsen          VW                    3:39.1

2. Sebastien Ogier                VW                    + 1.8

3. Thierry Neuville               Hyundai             + 2.9

4. Jari-Matti Latvala             VW                    + 3.1

5. Dani Sordo                       Hyundai             + 3.6

6. Kris Meeke                       Citroen               + 4.0

7. Mads Ostberg                  Citroen               + 4.6

8. Mikko Hirvonen               M-Sport Ford     + 5.9

9. Martin Prokop                  M-Sport Ford     + 7.2

10. Hayden Paddon             Hyundai             + 8.4

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: