DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

ERC, Svájc: Vizin 32., Bessenyey 38. az első nap végén

Ezen a hétvégén, Svájcban, a Rally du Valais verseny keretében rendezik a Rali Európa-bajnokság (ERC) idei kilencedik, utolsó előtti fordulóját, amelyen két magyar egységért is szoríthatunk. Az első nap mindkettőjüknek jól sikerült.



Csütörtökön csupán három gyorsaságit rendeztek, ám a pilótáknak így is nagyon észnél kellett lenniük, mivel helyenként nemcsak vizes, de bizony jeges foltok is borították az utat, részben még az előzőnapi havazás hagyatékaként. A második szakaszból két kilométert ki is vett a rendezőség biztonsági okokból, ami jól jelzi, milyen extrém körülmények között kellett helytállnia a mai napon a mezőnynek.

A napot a Skoda Fabia S2000-est terelgető Sepp Wiegand zárta az élen, 4,4 másodperccel megelőzve csapattársát és egyben az Eb jelenlegi éllovasát, a finn Esapekka Lappit. Két gyors után még a Peugeot-val versenyző Kevin Abbing vezetett, de ő a mai zárószakaszt fékproblémákkal küzdött, így végül 6,3 mp. hátrányban a 3. helyen zárta a napot. Csapattársa, Craig Breen még rosszabbul járt, ő egy korai defekt miatt több mint egy percet veszített.

Az ERC mezőnye is Jules Bianchi felépüléséért szorít

 

Ami a magyarokat illeti, a Vizin László – Zsíros Gábor páros 1 p. 46 mp. hátránnyal a 31., míg a kétkerék-meghajtású autók mezőnyében Európa-bajnoki címvédőként és az aktuális Eb-tabella éllovasaként a helyszínre érkező Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna kettős 2 p. 4 mp. lemaradással az abszolút 38., kategóriájuk 10. helyén kezdte a versenyt.

Pénteken további nyolc szakasz vár a mezőnyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: