DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Ken Block a WRC-re készül

Az amerikai sztár a Katalán Ralin méri össze tudását a legjobbak ellen. Közel egy éve nem ült WRC-autóban – visszarázódós tesztjén pozitívumként hozta fel, hogy nem törte össze az autót.

A versenyző az idei év legnagyobb részében a ralikrossz szenvedélyének hódolt – köztük a világbajnokság egyes futamain – ezért 2014-ben mindössze egyetlen ralin tudott részt venni, a Rally America széria egyik fordulóján. A Ford Fiesta WRC-ben ráadásul még régebben ült utoljára.

„Több mint egy éve nem töltöttem semennyi időt a kocsi ülésében, ezért kétségtelenül kisebb hátrányban vagyok a többiekhez képest. De ezt a versenyt a szórakozás kedvéért fogom csinálni, a pályák Spanyolországban lenyűgözőek, csakúgy, mint a közönség” – mondta Block a wrc.com-nak, aki világbajnoki versenyen utoljára tavaly év elején vett részt, Mexikóban. Azt a ralit 7.-ként zárta, ami egyben legjobb WRC-s eredménye több mint 20 próbálkozásból.



Visszarázódásként Block pénteken 170 kilométeres tesztet teljesített az M-Sport egyik Fiestájával, a navigátori ülésben Alex Gelsominóval, amelyet Facebook-oldalán pozitívan értékelt. „A dolgok igencsak jól mentek, hamar visszaszoktam a sebességhez és az itiner hallgatásához. A nap tökéletesen alakult, leszámítva egy pici kicsúszást a kerék és gumi problémája miatt. De nem történt sérülés, a gumit leszámítva. Azt kell mondanom, jó nap volt!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: