DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Egy újonc ugrik be a sérült motoros helyére Silverstone-ban

Bradley Smith a hosszútávú-vb oscherslebeni szezonzárójának edzésén szenvedett térdsérülést, amely miatt kénytelen kihagyni a most hétvégén sorra kerülő hazai futamát. A helyére pedig a Superbike vb-n szereplő Alex Lowes érkezik, aki pont egy hete ülhetett fel először a Tech3 Yamahára.

Bradley Smith a 2015-ös viadalon elért siker után idén nem került be a Yamaha suzukai 8 óráson induló csapatába, ám a japán márka felkérte a britet, hogy az oscherslebeni versenyen segítsen nekik bebiztosítani a bajnoki címet. A brit pilóta azonban még az egyik edzésen bukott, amely során megsérült egy ínszalag a jobb térdében, így nem tudott részt venni a hétvégi megmérettetésen.

Lowes-tech3-főkép



Ami viszont ennél is rosszabb hír Smith számára, hogy kiderült: a sérülése miatt az előttünk álló hétvégén sorra kerülő Brit Nagydíjon sem tud ott lenni a rajtrácson, így épp a hazai versenyét kénytelen kihagyni a Monster Yamaha Tech3 versenyzője.

Hogy ennek ellenére nem lesz kevesebb brit a MotoGP mezőnyében, arról az istálló gondoskodott, ugyanis hétfő reggel közleményben jelentették be, hogy Alex Lowest kérték fel Smith helyettesítésére. A Brit Superbike Bajnokság korábbi összetett győztese idén került be a Yamaha-családba, hiszen a Superbike vb mezőnyében a Crescent Racing színeit erősíti, ráadásul a suzukai 8 óráson is ő vette át Smith helyét a hangvillások címet védő gyári egységében.

Lowes számára ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz egy gyorsasági motoros világbajnoki fordulón, ráadásul rögtön a királykategóriában – mindezt alig egy héttel azt követően, hogy a Tech3 Yamaha jóvoltából életében először felülhetett kipróbálhatott egy MotoGP-motort! Úgy tűnik, a brnói teszt meggyőzte Herve Poncharal alakulatát, amely természetesen megköszönte a Pata Yamaha istállónak, hogy lehetővé teszik Lowes számára a silverstone-i szereplést, egyúttal pedig gyors gyógyulást kívánnak Smithnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: