DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Újabb közös pályán az F1 és a MotoGP?

Az elmúlt években sokszor felmerült az F1 hollandiai visszatérésének lehetősége, de egészen idáig mindig Zandvoort hangzott el ezzel kapcsolatban – most viszont felmerült egy izgalmas új lehetőség.

Az 1980-as évek közepéig szerepelt Hollandia a száguldó cirkusz versenynaptárában, minden alkalommal Zandvoort látta vendégül a mezőnyt. Időről időre felmerült annak terve, különösen Max Verstappen megjelenését követően, hogy a királykategória ismét ellátogathat Németalföldre, most viszont egy új elképzelés bukkant fel a sajtóban – méghozzá a hétvégi asseni TT-n, ahol a pálya vezetője, Arjan Bos nyilatkozott.

assenTT

Az első kép Assenből - közel 100 évvel ezelőttről


„Felmerült a kérdés a Formula-1 és Max Verstappen kapcsán, hiszen ő nagyon tehetséges: van-e lehetőség arra, hogy a száguldó cirkusz Hollandiába jöjjön és Assen csatlakozzon. Erre azt mondtam, hogy ha felmerül ez a lehetőség, és megvan az anyagi háttér hozzá, hogy Hollandiába jöjjön a Formula-1, akkor Assent természetesen érdekli a dolog.”

Reálisan azonban erre csak a 2020-as években kerülhet sor Bos szerint: „Valószínűleg szükség lesz pár változtatásra, így ez jelenleg még nem valósítható meg, talán a következő néhány, öt-hat-hét évben. Szerencsére Max még nagyon fiatal, szóval van időnk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: