DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Pedrosa: Nem sikerült felkészülnünk az első versenyre

A Repsol Honda motorosa, Dani Pedrosa nem lehet maradéktalanul elégedett a Honda előszezoni teszteken nyújtott teljesítményével. Az új elektronikát még nem sikerült hozzáállítani a motorhoz, és ez a repsolosok köridőin is meglátszott.

„Ez nem olyan előszezon volt, amelyről mindig is álmodtam” – kezdte a spanyol klasszis a motogp.com weboldalnak tett nyilatkozatát. „Szenvedtünk a motorral, hogy működésre bírjuk és az idei évi új szabályok – különösen a gumikat és az elektronikát érintő változtatások – miatt sem sikerült időben tökéletesen felkészülni az első versenyre. Ebben a pillanatban hátrébb vagyunk a kelleténél, így lépésről lépésre kell haladnunk, és reméljük, hogy hamarosan elérünk olyan eredményeket, amelyekkel ismét teljesen versenyképesek lehetünk” – folytatta Pedrosa a gondok ecsetelését.

Pedrosa



Míg a riválisok, a Yamaha és a Ducati nem szenvedtek az idei évtől bevezetett új elektronika beállításával, addig a Hondáknak ez volt az első számú problémájuk az előszezoni tesztsorozat alkalmával. A Honda versenyzője úgy gondolja, hogy az olasz gyártó a múltja miatt jár előrébb jelenlegi csapatánál:

„A Ducati egy kissé előnyben van az elektronikával, mert ez az elektronika az ő technológiájukból származik még régről, így utol kell érnünk őket. Még egy kicsivel több időre van szükségünk, megpróbáljuk emelni a sebességet és olyan gyorsak akarunk lenni, mint ők. Azon a módon próbáljuk majd a motort beállítani, hogy az a legjobban működjön az elektronikával és így jobb legyen a motor a köridők tekintetében” – zárta pozitívan gondolatait Dani Pedrosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: