DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Motor

Rossi: A történtek nem változtatták meg a terveimet

A Yamaha olasz motorosa szerint a következő évad kezdetéig csillapodni fog a feszültség közte és Marc Marquez között, és elsősorban a spanyoltól függ, hogy ismét fellángolnak-e az indulatok. A kilencszeres világbajnok arról is beszélt, hogy az utolsó hetek botrányai milyen befolyással vannak pályafutása további részére.

A 2015-ös világbajnokság utolsó hetei a yamahások párharca mellett a Valentino Rossi és Marc Marquez közötti feszültségről maradnak emlékezetesek. A rutinos olasz és a fiatal spanyol a pályán és azon kívül is összeakasztották a bajszukat, amelynek végül a sepangi ütközés, valamint a „Doktor” valenciai hátrasorolása lett a következménye. Rossi szerint azonban bármennyire is heves most még közöttük az ellentét, ez csillapodni fog 2016-ra:

„Most még nagyon forró a téma, de a következő szezonban más dolgoknak lesz jelentősége. Különösen a motiváció lesz fontos, hogy folytassuk és újra megpróbáljuk. Nem aggódom a jövő év miatt” – idézi a kilencszeres világbajnok szavait az autosport.com szakoldal.

orig_fd12a656e43d371e7e741c7ebfefb37a



Rossi azt is elhintette, hogy elsősorban repsolos riválisától függ, hogy újra kiéleződik-e kettejük között a feszültség: „Nem tudom, mit hoz a jövő Marquezzel kapcsolatban. Mit mondhatnék, mit tehetnék? Be kellene fejeznem, mert „félek”? Egyszerűen csak megpróbáltam elmagyarázni a nézőpontomat és azt, hogy mi történt. A többi nem az én dolgom” – fogalmazott a motoros.

Bár az idei világbajnoki címet végül elvesztette, az olasz szerint a malajziai és spanyolországi események sem változtatták meg a hosszútávú terveit: jövőre ismét harcba akar szállni az összetett elsőségért, ám azt is elárulta, hogy év közben az is szempont lesz számára, hogy eldöntse, ezt követően is folytatni akarja-e a MotoGP-ben (Rossi kontraktusa 2016 végén jár le a Yamahánál).

„A történtek nem változtatták meg a terveimet” – jelentette ki a 36 éves versenyző. „Már megvan az aláírt szerződésem a Yamahával. Amikor aláírtam, azt azért tettem, mert legalább két szezont akartam még versenyezni. Idén versenyképes voltam, jó munkát végeztem, így jövőre is megpróbálhatom, aztán pedig eldöntöm, mi legyen.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: