DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Lorenzo: Marquez meg fogja dönteni a rekordomat

A Yamaha versenyzője, Jorge Lorenzo idei sikerével a legsikeresebb spanyol motoros lett a MotoGP-ben a királykategóriás világbajnoki címek számát illetően, ugyanakkor a pilóta biztos benne, hogy repsolos honfitársa, Marc Marquez elé fog kerülni ebben a tekintetben.

Jorge Lorenzo idén pályafutása harmadik összetett elsőségét gyűjtötte be a királykategóriában (az összes géposztályt tekintve már öt világbajnoki győzelemnél jár), miután végül sikerült megelőznie a pontversenyben csapattársát, Valentino Rossit, aki gyakorlatilag a teljes szezonon keresztül vezette a tabellát. A Yamaha pilótája ezzel a legsikeresebb spanyol versenyző lett a MotoGP-ben, de Lorenzo biztos benne, hogy ez a rekord nem sokáig fog élni: úgy véli, az előző két idény legjobbja, Marc Marquez a koránál fogva jó eséllyel megelőzi majd őt a jövőben.

22618_orig_98d7a83fa3ce800f888efa30b9e9e08a



„Nyilvánvaló, hogy három MotoGP világbajnoki cím elég sok, és jelenleg én rendelkezem a legtöbbel a spanyol versenyzők közül” – nyilatkozta Lorenzo a spanyol AS hasábjain. „Ugyanakkor Marc még csak 22 éves, és biztos vagyok benne, hogy hosszú út áll még előtte, és egészen biztosan meg fog előzni a jövőben. Elég valószínű, hogy nem sokáig birtoklom majd ezt a rekordot. Egy vb-cím még lehetséges, de nehéz lenne még többet nyerni, mivel rendkívül kemény a küzdelem.”

A yamahás motoros ugyanakkor úgy érzi, 2016-ban jó esélye lehet a címvédésre, köszönhetően a Michelin visszatérésének: „Úgy vélem, ez jól fog jönni nekem, mivel nagymértékben meg kell változtatnod a vezetési stílusodat. A Bridgestone-okkal nagyon későn lehetett fékezni, még akkor is, amikor már eléggé be voltál dőlve, a Michelinekkel viszont ezt nem teheted meg. Korábban és még egyenesen kell fékezned velük, hogy jó legyen a kanyarsebességed. Ez előnyünkre válhat, de annyi minden változik, hogy néhány tesztnapnak el kell telnie, mire látni fogjuk, ki hol áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: