DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Marquez: Lorenzo gyorsabb, Valentino viszont tapasztaltabb

Míg a pontversenyben élén álló Valentino Rossit a motivációjáról faggatták, Marc Marquez a crash.net-nek nyilatkozott a Yamaha kettősének világbajnoki párbajáról.

Idei negyedik kiesésével matematikailag még nem szállt ki a vb-elsőségért folytatott küzdelemből, de Marc Marqueznek már nem maradt túl sok esélye zsinórban harmadik összetettbeli diadalára. A spanyol lemaradása jelenleg 77 pont a silverstone-i győztes, Valentino Rossi mögött, akit feltehetően már csak csapattársa, Jorge Lorenzo foszthat meg tizedik világbajnoki címétől.

Marquez-Lorenzo-Rossi



„Érdekesnek tűnik a helyzet” – nyilatkozott Marquez a két yamahás párharcáról. „Lorenzo gyorsabb, Valentino viszont a tapasztalatának és a következetességének köszönhetően sokat tud profitálni minden helyzetből. Izgalmas csata előtt állunk.” Rossi tizenkét ponttal előzi meg Lorenzót, a „Doktor” idén minden futamon dobogóra állhatott. Lorenzo neve mellett viszont több győzelem áll, 5-4-re vezet csapattársával szemben és többször is nagy hátrányt dolgozott le a pontversenyben.

Akárcsak Marquez, Lorenzo is eddig kétszer nyerte meg a világbajnoki címet a MotoGP-ben Rossi hét sikerével szemben, az olasz versenyző utolsó diadala még 2009-ben született. A maga 36 évével Rossi a mezőny rangidőse, jogosan merülhet fel a kérdés: vajon a „Doktort” mi motiválja még csaknem 20 versenyszezon után is?

„Először is imádok motorozni. A legmagasabb szinten, a MotoGP-ben, a gyári Yamahánál versenyezni, ez a szenvedélyem. Szeretem ezt az életformát. Szeretek motorversenyző lenni” – mondta el Rossi még Silverstone-ban. „Fontosak a győzelmek is, de az felülmúlhatatlan, amit a fejedben érzel öt perccel a rajt előtt, amikor helyet foglalsz a nyeregben, ez egészen más. Ez motivál engem.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: