DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Rossi: Jorge még egyetlen ponttal sem került elém

A múlt vasárnapi Brit Nagydíjat megnyerő Valentino Rossi úgy véli, nem jelent pszichológiai előnyt, hogy ismét nőtt az előnye az összetettben Jorge Lorenzóval szemben. A „Doktor” ugyanakkor örül neki, hogy az idény eddigi részében csapattársa még nem tudott elé kerülni pontok tekintetében a tabellán.

Valentino Rossi a hétvégi, silverstone-i futamot aratott győzelme után ismét átvette a vezetést a világbajnokság összetettjében: a Brit Nagydíj helyszínére még pontegyenlőséggel érkezett meg a két yamahás, s több elsőségének köszönhetően Jorge Lorenzo volt virtuálisan az éllovas, a néhány nappal ezelőtti esős versenynek köszönhetően azonban ismét az olasz került előnybe. A „Doktor” elmondása szerint nem jár lélektani előnnyel a tabella első helye, ugyanakkor örül neki, hogy spanyol kollégája eddig még nem tudott elé kerülni:

Rossi_Silverstone



„Fontos ez a 12 pontos fór, de sajnos nem jelent pszichológiai előnyt, mert Jorge nagyon erős” – nyilatkozta Rossi, akinek szavait az autosport.com szaklap idézi. „Lényeges, hogy az élen maradtam, mivel én voltam az első a szezonnyitó óta. Jorge egy pontra megközelített Barcelona után, de aztán ismét lemaradt. Brnóban ugyan végül utolért, de eddig még egyetlen egy ponttal sem került elém. Fantasztikus, hogy ismét növelhettem az előnyömet, mert papíron Silverstone olyan pálya volt, ahol Jorge megverhetett volna.”

Ez utóbbi állításával egyébként maga Lorenzo is egyetért: 2010 és 2012 királykategóriás világbajnoka már a minap is hangsúlyozta, hogy száraz pályán jobbnak érzi a saját tempóját Rossiénál, s most ismét elmondta, hogy az időjárás megváltozása nélkül valószínűleg a győzelemért csatázott volna, és az első vagy a második pozícióban intették volna le. „De a körülmények megváltoztak, ami előfordulhat. Ezúttal Valentinónak kedvezett ez. Később tudott fékezni, nem tudtam úgy motorozni, ahogy ő” – fogalmazott a pontverseny második helyezettje.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: