DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Lorenzo körrekorddal a pole-ban Marquez előtt

Jorge Lorenzo óriási formában van Jerezben. Az kvalifikáción magabiztos motorozással megfutotta a körrekordot, ezzel maga mögé utasítva mindenkit. Marc Marquez és Andrea Iannone egészítik majd ki az első sort. Mögülük Pol Espargaro, Valentino Rossi és Aleix Espargaro rajtolnak majd a futamon.

Délután 14:10-kor kezdődött el a MotoGP kétrészes időmérő edzése Jerezben. A szabályoknak megfelelően az első tizenöt percben azok mérhették össze tudásukat, akik az első három szabadedzés összesített eredményei alapján kiszorultak a top 10-ből. Közülük a két legjobb aztán csatlakozhatott a legjobbakhoz a Q2-ben. Erre az időpontra már nagyon meleg volt az idő, a pálya ezáltal csúszóssá vált, valamint fizikailag is megterhelőbbé vált a motorozás, mind délelőtt.

21290_orig_0ed88e9f1c51977becf45968506916ad



A Q1-ben Vinales, Petrucci, Hernandez, Barbera, Bautista, Abraham, di Meglio, Bradl, Laverty, Baz, Aoyama, Miller, Hayden, de Angelis és Melandri csatáját nézhettük végig. Az első igazán gyors körök után Petrucci és Vinales álltak továbbjutásra. Természetesen ekkor még mindenkinek hátra volt egy gyors kerékcsere, ami után jöhettek a még jobb idők. Hernandez érdekes módon próbált magának tiszta pályát biztosítani: megállt a vonalon kívül, várt néhány másodpercet, aztán ment tovább. Vinales egy perccel a vége előtt kiment a kavicságyba, ezzel gyakorlatilag elrontotta az edzését. Ezután többen is legjobb időt mentek. Petrucci és Hernandez volt a legjobb két versenyző fél perccel a Q1 leintése előtt. Ez már nem is változott, a két pramacos ment tovább a Q2-be. Vinales láthatóan ideges volt hibája miatt.

A Q2-be, vagyis az utolsó negyedórába persze csak a legjobbak juthattak be. Az első három szabadedzés alapján egyenes út vezetett ide Lorenzónak, P. Espargarónak, Crutchlow-nak, A. Espargarónak, Doviziosónak, Rossinak, Marqueznek, Iannonénak, Smith-nek és Reddingnek. A Q1-es szereplésük alapján hozzájuk csatlakozhatott Petrucci és Hernandez. A szokásos kerékcserék előtt Lorenzo, P. Espargaro, Marquez, Iannone és Crutchlow voltak a legjobb ötben. Ezt követően Lorenzo tovább gyorsult. Az utolsó szektorban magasan ő volt a leggyorsabb. Négy perccel a leintés előtt iannone feljött a második helyre. A Yamahánál ezúttal kipróbálták a három kimeneteles taktikát. Iannonét Marquez tolta le a harmadik helyre nem sokkal később. Az idő lejárta után Lorenzo még egy lapáttal rátett korábbi idejére, egyedüliként ment 1’38 alá, ezzel övé lett a körrekord. Marquez és Iannone indulhatnak majd mellőle. A második sort P. Espargaro, Rossi és A. Espargaro alkotják majd holnap.

orig_96c448bd4e99ed45453893258b722204

 

A rajtsorrend:

1.

Jorge LORENZO

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

2.

Marc MARQUEZ

Repsol Honda Team

Honda

3.

Andrea IANNONE

Ducati Team

Ducati

4.

Pol ESPARGARO

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

5.

Valentino ROSSI

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

6.

Aleix ESPARGARO

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

7.

Cal CRUTCHLOW

CWM LCR Honda

Honda

8.

Andrea DOVIZIOSO

Ducati Team

Ducati

9.

Yonny HERNANDEZ

Pramac Racing

Ducati

10.

Bradley SMITH

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

11.

Danilo PETRUCCI

Pramac Racing

Ducati

12.

Scott REDDING

EG 0,0 Marc VDS

Honda

13.

Hector BARBERA

Avintia Racing

Ducati

14.

Maverick VIÑALES

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

15.

Alvaro BAUTISTA

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

16.

Hiroshi AOYAMA

Repsol Honda Team

Honda

17.

Eugene LAVERTY

Aspar MotoGP Team

Honda

18.

Nicky HAYDEN

Aspar MotoGP Team

Honda

19.

Stefan BRADL

Athinà Forward Racing

Yamaha Forward

20.

Karel ABRAHAM

AB Motoracing

Honda

21.

Loris BAZ

Athinà Forward Racing

Yamaha Forward

22.

Jack MILLER

CWM LCR Honda

Honda

23.

Mike DI MEGLIO

Avintia Racing

Ducati

24.

Alex DE ANGELIS

Octo IodaRacing Team

ART

25.

Marco MELANDRI

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: