DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Rossi: A múltban jó versenyeim voltak Jerezben

A Movistar Yamaha MotoGP alakulat számára is fontos állomás lesz a következő. Jerezbe érkezik ugyanis a gyorsaságimotoros-világbajnokság, ami azt jelenti, hogy elkezdődik az európai nagydíjak sora. Jorge Lorenzo és Valentino Rossi korábban szép sikereknek örülhettek itt, hétvégén pedig eldől, vajon idén is jó szájízzel hagyhatják-e el a spanyol helyszínt.

A jerezi aszfaltcsíkot minden egyes versenyző jól ismeri, hiszen régóta a kalendárium része, valamint kedvező földrajzi fekvése miatt számos alkalommal ad otthont az egyes csapatok privát tesztjeinek. Emiatt, valamint a pálya karakterisztikája miatt sokszor nagyon szép csatákat láthattunk már itt, amikben a Yamaha gyári alakulatának kettőséből valaki, Jorge Lorenzo vagy Valentino Rossi többször is főszerepet játszottak. Előbbi kettő, utóbbi pedig hat futamgyőzelmet szerzett már Jerezben a királykategóriában, ezeken kívül pedig számos dobogós helyezés írható a számlájukra.

21257_orig_ac45f932876d5a843117f216057676b3
 
Idén eddig egyértelműen az olasz látszik esélyesebbnek a sikerre, hiszen három futamból kettőt megnyert, egyszer pedig harmadik lett, Lorenzo viszont még nem ért fel a dobogóra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy most nem kell számítani vele, talán pont az ebből adódó extra motiváció adja majd meg neki azt a lökést, ami a top 3-ig repíti. Mindenesetre nem számíthatnak könnyű sétamotorozásra, ugyanis az ellenfelek sem gyengék, sőt, idén a Ducatira is oda kell figyelni, ami az elmúlt években nem igazán volt jellemző ezen a pályán. A versenyzők nyilatkozatait a csapat hivatalos honlapján olvashatjuk.



„Nagyon örülök, hogy visszatérünk Európába!” – kezdte a jelenlegi listavezető, Valentino Rossi. „Az első három verseny nagyon pozitív volt, annak ellenére, hogy ezeknek a pályáknak némelyike nem tartozik a kedvenceim közé, de a Yamahának sem! Eddig nagyon jól viselkedett az YZR-M1-em, és jó versenyeket futottunk. Nagyon pozitív dolog azután elmenni Jerezbe, hogy nyertünk Argentínában, és enyém a bajnokság első helye. De a legfontosabb, hogy nagyszerű munkát végzünk a csapattal. Továbbra is így kell együttműködnünk. A bajnokság még mindig nagyon hosszú! Jól érzem magam, és jó visszatérni Európába. Nagyon szeretem a jerezi nagydíjat. A pálya gyönyörű, és a hangulat is fantasztikus. Vannak nagyon gyors kanyarok is, amiket imádok. A múltban jó versenyeim voltak itt, idén is megpróbálok jó versenyt futni!”

„A bajnokság első három futama után azt kell, hogy mondjam, bár az eredmények nem olyanok voltak, mint amilyenekre számítottam, de hosszú még a szezon, szóval nagyon koncentrálunk, hogy jól dolgozzunk, és megpróbálunk jobb eredményeket szállítani innentől” – fogalmazott már Jorge Lorenzo. „Múlt héten sokat tudtam edzeni. A jerezi nagydíj áll előttünk, ami az egyik legnagyobb kihívás egész évben, valamint az hangulat miatt az egyik legizgalmasabb futam is. Visszatértünk Európába, Spanyolországba, ez tetszik. Várom már, hogy itt versenyezzek a spanyol szurkolók előtt, mindent beleadok majd, hogy megszerezzem az idei első dobogómat. A pálya nagyon jó, remélem, jó munkát végzek majd az M1-emmel.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: