DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Rossival bemutatkozott a 2015-ös gyári Yamaha

Névadó szponzoruk székhelyén, Madridban mutatkozott be a mai napon a Movistar Yamaha MotoGP Team. A dél előtt nem sokkal kezdődő eseményen a csapat sztárpilótái, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi leleplezték idei motorjaikat és ruházatukat a sajtó munkatársai előtt.

20662_w666px_be047571364c17b4a36cd424033149ad



A téli szünetben minden egyes rajongónak felüdülést jelent, ha a MotoGP valamelyik csapata leleplezi az aktuális szezonban látható versenygépét, bemutatkoznak a versenyzők és az egész csapat. A mai napon a Movistar Yamaha MotoGP tette meg ezt a lépést Madridban. Az alakulat névadó szponzorával most kezdi második évét, amelyet még legalább három követ majd. Versenyzőfelállásuk maradt a régi, azaz továbbra is az összesen 13 bajnoki címet birtokló Jorge Lorenzo-Valentino Rossi páros ülheti meg a „hangvillások” legjobb gépeit.

Jorge Lorenzo az eseményen elárulta, sokkal jobban felkészült erre a szezonra, mint az előzőre, és már alig várja, hogy kezdetét vegye az őrület. Motivációja láthatóan igen nagy. Csapattársa, Valentino Rossi kijelentette, hogy bár nagyon pozitívan értékeli tavalyi második helyét az összetettben, idén még magasabb célokat tűzött ki maga elé. Ugyanakkor ellenfelei nagyságáról sem feledkezett meg. A csapatvezető, Lin Jarvis a Movistarral kötött egyezségük fontosságáról, a versenyképes párosukról, valamint a kiváló szakemberekből álló csapatról ejtett néhány szót. Hármójuk hivatalos nyilatkozatait a yamahamotogp.com-on találjuk.

„Ez az esemény mindig különleges dátum mindannyiunk számára” – kezdte Lorenzo. „Ez a szezon hivatalos kezdete, és azt kell mondjam, általában különleges ez a pillanat, mert megpillanthatjuk a projekt végeredményét és az új színösszeállítást is. Imádom az új motort, és már várom, hogy a lehető leghamarabb tesztelhessem. Ezzel a leleplezéssel új kihívás kezdődik, egy elképesztő kihívás. Motiváltabb vagyok, mint valaha, hogy elkezdjük a szezont. Fizikailag jól felkészültem, és mentálisan is jól érezem magam. Idén nagyon reménykedünk az M1-ben, mert 2014 végén jó alapot találtunk, és rendszeresen a dobogóért tudtunk harcolni a szezon második felében. Meggyőződésem, hogy idén változnak majd a dolgok, és mind a Yamaha, mind pedig én arra törekszünk majd, hogy elérjük a célt, ami egyszerű: harcolni a címért. Tavaly sok minden történt, de sokat is tanultam is, és úgy vélem, kompenzálhatunk és nagyszerű évünk lehet. Várom, hogy Katarban kezdetét vegye a szezon” – vélekedett a négyszeres világbajnok.

orig_263073b729849ca03502dc12efbfda9c

Csapattársa, Rossi így beszélt: „Az új szezon bemutatója mindig különleges pillanat. Ez volt az első alkalom, hogy láttam az új motoromat, az új színeket és vonalakat. Engem ez mindig nagy érzelmekkel tölt el. Bemutatni a motort és a csapatot azt jelenti, egy új szezon közeleg. Nagyon-nagyon várom, hogy elkezdődjön egy új kihívás, különösen a 2014-es szezon pozitív vége után. Fontos volt a bajnokság második helyén végezni, de idén még magasabb a cél. A Yamaha keményen dolgozott a télen, ahogy én is. Jó formában vagyok, jól érzem magam, sokat edzem, és kész vagyok elkezdeni a kemény munkát a sepangi teszten. Az új motor igazán gyönyörű. Nagyon tetszik. Most találkozni akarok a csapatommal, és keményen dolgozni mindannyijukkal, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Nagyon érdekes szezon lesz. Nagyon erősek lesznek az ellenfeleim, kezdve a csapattársammal, aki biztosan jobban felkészült télen. Fontos lesz jó tesztet végrehajtani, és úgy megérkezni az első versenyre, hogy minden a helyén van, aztán készek leszünk, hogy a győzelemért harcoljunk.”

„Tavaly abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy bejelenthettük új szövetkezésünket a Movistarral, egy olyan márkával, melynek nagy hagyatéka van a MotoGP-ben” – mondta már a Yamaha versenyrészlegét vezető Lin Jarvis. „Egy nagyon fontos és nagyon pozitív első évet élvezhettünk együtt 2014-ben, elkezdve együttműködésünket. Idén úgy döntöttünk, a Movistar otthonában mutatjuk be az új motort, a Distrito Telefonicában, Madridban. Innentől új szezon és új kaland kezdődik mindannyiunk számára. A Movistar „M”-je az M1 burkolatán még nagyobb idén, még szorosabb uniót jelképezve közöttünk. Még egyszer, szerencsések vagyunk, hogy két nagyszerű bajnok van a csapatba, a világ legjobb versenyzői közül kettő: Valentino Rossi és Jorge Lorenzo. Mindketten el akarják érni céljaikat, hogy versenyeket nyerjenek és övék legyen a bajnoki cím, és biztos vagyok benne, elkötelezetten dolgoznak majd együtt, mint a Movistar Yamaha MotoGP csapat gyári versenyzői, hogy még gyorsabbá és versenyképesebbé tegyék motorjaikat, hogy felvegyék a harcot ellenfeleinkkel. Részünkről biztosíthatom a versenyzőinket, a Yamaha Motor és mindenki a Movistar Yamaha MotoGP csapatban elkötelezett és koncentrált, hogy minden támogatást megadjon nekik, amire szükségük lesz, hogy elérjék saját és közös céljainkat. Nagyon izgatott vagyok, hogy kezdetét veszi az új szezon, és készen állunk, hogy a győzelemért küzdjünk 2015-ben” – fejezte be Jarvis.


Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: