DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Nem állt meg az élet a MotoGP világában

Vészesen közeleg a MotoGP teszttilalma, ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenki takarodót fújt már a „téli álomra”. A három kategória bajnoka például tegnap este az FIM év végi díjátadójára volt hivatalos, Valentino Rossi pedig páros versenyt rendezett saját farmján.

Jerez de La Frontera városának neve ismerősen cseng minden motorsportrajongó számára, hiszen hosszú ideje a technikai sportok egyik fellegvárának számít. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Motoros Szövetség szokásos év végi díjátadóját, az FIM Galát is itt rendezték. A Villamarta Színházban megrendezett estély házigazdái Gavin Emmett és Lisa Leyland voltak. Az eseményen több, mint harminc világbajnok jelent meg a színpadon. Hozzájuk csatlakozhatott Jorge Aspar Martinez is, akit FIM Legendává avattak. Maga a rendező város is díjat kapott, Jerez de la Frontera lesz Az Év Motoros Fővárosa 2015-ben. A díjat a polgármesterasszony, Maria José Garcia-Pelayo vette át.

orig_d9f9c2d07bab5fdf739a46f88ea81e2a



Az estről a királykategória világbajnoka, Marc Marquez nyilatkozott a motogp.com-nak: „Nagyon különleges dolog itt lenni az FIM Galán, átvenni a díjakat, valamint ilyen sok bajnokkal jelen lenni. Idén ez még különlegesebb számomra, mivel az öcsém is itt van. Tudom, nehéz lesz ezt megismételni és együtt itt lenni a jövőben, de csak élveznünk kell a pillanatot és meg kell próbálnunk a legjobbunkat nyújtani, hogy ismét itt lehessünk a következő években!”

A MotoGP hivatalos oldala ezen kívül egy másik hétvégi eseményről is beszámolt. Valentino Rossi megrendezte az idei „A MotoRanch 100 kilométere” elnevezésű páros versenyt. A dirt track viadalon neves versenyzőpárosok mérték össze tudásukat. Rossin kívül számos olasz és egyéb nemzetiségű tehetség elindult a nem mindennapi megmérettetésen, köztük a VR46 Akadémia tagjai is. Összesen 16 pár gyűlt össze a hosszútávú versenyre. Minden páros külön motorral, viszont egy transzponderrel vágott neki a napnak, amit minden öt kör után át kellett adni a csapattársnak.

B3SnmO9IIAAYg0f

Mint minden versenynek, ennek is meg voltak a maga szabályai. A pálya levágását például szigorúan tiltották, a transzponder elhagyása pedig azonnali kizárást vont maga után. A naplementéig tartó küzdelmet Niccolo Bulega (a spanyol bajnokság Moto3-as kategóriájának hatodik helyezettje) és Lorenzo Baldassarri nyerték. A házigazda a dobogó második fokára állhatott fel, csapattársa Andrea Migno volt. A pódiumot Danilo Petrucci és Mattia Pasini tették teljessé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: