DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Büntetőpontok Phillip Island után

Igen kaotikus futamot láthattunk Phillip Islanden. Nem kevesebb, mint kilenc versenyző volt kénytelen idő előtt feladni a versenyt. A balesetek közül volt viszont kettő, aminek következtében egy-egy vétlen versenyző is nullázott, valamint egy sárgazászlós előzés is történt, a versenyigazgatóság pedig nem felejtette el kiosztani ezért a „jutalompontokat”.

 

93marquez_lg8_4383_original



Sokáig emlékezetes lehet a 2014-es Ausztrál Nagydíj a MotoGP rajongói számára. Igen eseménydús futamot láthattunk, aminek fő látványossága sajnos a „csillaghullás” volt. Karel Abraham, Andrea Iannone, Dani Pedrosa, Broc Parkes, Marc Marquez, Stefan Bradl, Aleix Esargaro, Pol Espargaro és Cal Crutchlow sem tudta befejezni a versenyt. Felsorolni sem mindennapi egy száraz esemény után ilyen névsort.

A kiesettek között viszont voltak ketten, akik egyáltalán nem tehettek arról, hogy a versenyük idejekorán ért véget. Először Andrea Iannone rohant bele Dani Pedrosába. Iannone elesett, keményen meg is ütötte magát. Pedrosa folytatni tudta ugyan a futamot, de első útja a csapatához vezetett a bokszba, mivel motorja már nem volt alkalmas a versenyzésre. A másik hasonló eset Bradl és A. Espargaro között zajlott le. Bradl – Indianapolis után – idén már másodjára torpedózta meg spanyol versenytársát, aki Pedrosához hasonlóan szintén kiállni kényszerült, igaz, ő még a bokszig sem jutott. Az eset után Bradl is nehézkesen állt fel, Espargaro pedig érthetően nagyon csalódott volt.
 
Az említett két eseten kívül a versenyigazgatóság élete első dobogóját szerző Bradley Smith-t is vizsgálta, aki Marc Marquez esése után sárgazászló alatt előzött. Bár harmadik helyét nem veszítette el a brit, a manőverért egy büntetőpontot kapott jutalmul. Hasonló büntetésben részesült Stefan Bradl is, aki eléggé megnehezítette az idiősebbik Espargaro szezonvégét. Iannone és Pedrosa ütközését Malajziában tárgyalják majd, mivel előbbi még lábadozott a leintést követően.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: