DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

A Talmácsi Racing olasz bajnoka egy 2. hellyel zárta az évet

Az elmúlt hétvégén Mugellóban rendezték az olasz gyorsasági-motoros bajnokság idei utolsó fordulóját. Erre a versenyre a Talmácsi Racing által menedzselt Alessandro Zaccone már a Superstock600-as Honda Kupa bajnokaként érkezett, és egy 2. hellyel sikerült zárnia az évet.



A 15 éves olasz motoros idén a Talmácsi Racing színeiben indult a FIM Superbike Világbajnokság betétsorozataként futó FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság futamain, ahol legjobb eredménye a Misanóban elért 7. hely volt.

Közben odahaza, az olasz bajnokság azonos kategóriájában is sikert sikerre halmozott, igaz, ott saját motorjával versenyzett, nem a Talmácsi Racing versenymotorjával. Ennek ellenére a magyar csapat vezetősége nagyon büszke a fiatal olasz felkaroltjuk sikereire, amit a világ egyik legerősebb nemzeti bajnokságában ért el.

„Gratulálok Alessandrónak az idei évben elért eredményeihez. Az Eb-n is nagyon elégedett voltam a teljesítményével, hiszen nem sokan tudnak 15 évesen ennyire hatékonyan elvezetni egy 600-as motort. Büszke vagyok rá, hogy az olasz bajnokságot idén megnyerte, és örülök neki, hogy önállóan is ilyen jól boldogul, és ilyen jól formában tartja magát. Most együtt örülünk vele a bajnoki címnek, és készülünk a Superstock 600-as Eb jövő évi megmérettetéseire” – mondta el a világbajnok Talmácsi Gábor mint csapatfőnök. 

Az utolsó, mugellói verseny alakulásáról Zaccone a következőket mondta el: „Jól sikerült az utolsó futam, de picit sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel feltennem a koronát idei szereplésemre. Nem sokon múlt, de az utolsó kanyarban elkövettem egy apró hibát, és ez már pont elég volt ahhoz, hogy a kigyorsításon ne tudjam támadni az első helyezett versenyzőt. Ebből is tanultam, mint minden másból, és összességében nagyon jó érzésekkel zárom a 2014-es szezont. Köszönöm a Talmácsi Racingnek, hogy Magyarországról is figyelemmel kísérik az olaszországi szereplésemet, és már alig várom, hogy jövőre a Stock600-as Eb-n ismét együtt szálljunk harcba a dobogós helyezésekért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: