DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Formula E: Sato is beugrik az első versenyre

Hétvégén kezdődik a Formula E első szezonja Pekingben, az Amlin Aguri csapat felállásában pedig alkalmi változás történik: Takuma Sato ott lesz a történelmi versenyen, mivel az alakulat szerződéses pilótája, Antonio Felix da Costa DTM-es teendői miatt nem elérhető.

Sato a nyári tesztek során kipróbálta az Aguri csapat autóját a doningtoni versenypályán, ezzel már a szeptemberi első versenyre készülhettek. Antonio Felix da Costa számára a DTM nyilvánvalóan elsőbbséget élvez, a BMW pilótája a Lausitzringen száll harcba a túraautó-szériában.

 

"Izgatottan csatlakozom a csapathoz, főleg, hogy régi barátokkal egyesíthetjük újra erőinket a Super Aguri F1-es csapatából, és ismét együtt versenyezhetünk" - mondta Sato, aki 2006 és 2008 között versenyzett Aguri Suzuki Formula-1-es istállójában, a jelenlegi csapat elődjénél. "Magával ragadó dolog elektromos autókkal versenyezni, és az is boldoggá tesz, hogy szerepet játszhatok ebben a korai időszakban."

 



A csapat másik versenyzője Katherine Legge lesz, a kategória két női pilótájának egyike. Az Aguri alakulat tartalékost is kinevezett Fabio Leimer, a tavalyi GP2-es bajnok és jelenlegi hosszútávú versenyző személyében.

 

Bár az eseményekig már csak három nap van hátra - a Formula E teljes programját vasárnap teljesítik - egy hely hivatalosan még mindig szabad, az Andretti csapaté Franck Montagny oldalán, de az Autosport alapján minden valószínűséggel egy másik francia, Charles Pic fogja betölteni. Ebben az esetben 20-ból 13 olyan versenyző lesz majd a mezőnyben, aki szerepelt már a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: