DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Rövidebb pályát használ a Formula-E Monacóban

Nem az F1-ben használt vonalvezetésen fog versenyezni a Formula-E mezőnye Monacóban, amikor jövő májusban a sorozat ellátogat a Hercegségbe.

A sorozat vezetője, Alejandro Agag fedte fel annak a nagyjából két kilométeres nyomvonalnak a tervét, amelyet az elektromos hajtású autók használni fognak a 2015. május 9-én ott rendezett versenynapjukon.

 

A terv szerint az átalakított vonalvezetés az F1-es célegyenest fogja használni, a Ste. Devote után azonban élesen jobbra kanyarodik a pálya, és nem halad el a Casino tér előtt, mint ahogy kihagyja a híres hajtűt és az alagutat is. Ehelyett egy másik visszafordító után kanyarodna vissza a mezőny az ismert nyomvonalra, ami az uszoda és a Rascasse érintésével térne vissza a kezdőpontra.

 



Az is bizonyossá vált, hogy a sorozat második, 2015-16-os szezonjában Monaco már nem lehet részese a naptárnak, mivel akkor abban az időpontban a minden második évben megrendezett Historic Grand Prix veszi uralmába a Hercegséget, más hétvégén pedig nem megvalósítható a város utcáinak lezárása.

 

Ehelyett Agag elárulta, hogy a második szezonra tíz verseny fölé bővülő naptárban nagy valószínűséggel a francia főváros is helyet kap majd.

 

"Már folynak a tárgyalások, amelyek részleteibe viszont nem mehetek bele. Optimista vagyok azt illetően, hogy a második szezonunkban Párizsban is versenyezhetünk, és ha ez megvalósul, azt szeretném, ha az idénynyitót rendeznénk ott" - nyilatkozta a Formula-E első embere.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: