DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Barbadoson lesz az idei ROC

A 2014-es Race Of Championst a barbadosi Bushy Park Circuit pályán rendezik meg december 13-14-én, miután a karibi helyszín komoly támogatást kapott a világ minden tájáról.

A Race Of Champions szervezői a rajongókat kérték meg, hogy döntsék el, mely helyszínen rendezzék meg a ROC-ot. A szokásos év végi verseny lehetséges helyszínei közül a Bushy Park Circuit bizonyult a legnépszerűbbnek.

A ROC az utóbbi években Párizsba, Londonba, Pekingbe, Düsseldorfba és Bangkokba is ellátogatott. A verseny során az autósportok különböző szakágainak pilótái mérik össze tudásukat egy párhuzamos pályán azonos versenyautókkal.




"Ámulatba estünk, mennyien reagáltak az elmúlt néhány hétben a szavazásra" - közölte a ROC szervezője, Fredrik Johnsson. "Több, mint 14000 szavazatot kaptunk a világ különböző stadionjaira és pályáira - amelyek mindegyike lehetséges jövőbeli ROC helyszínként listánkra kerül. Ami 2014-et illeti, a Bushy Park Circuit az egyik legnépszerűbb helyszín volt a szavazás során és izgatottan utazunk Barbadosra, összegyűjtve a világ legnagyszerűbb pilótáit egy újabb autósport fesztiválra. A ROC-ot egy pályán megrendezni szakít az elmúlt tíz év hagyományával, mivel ezen időszak során különböző stadionokban voltunk, de most visszatérünk régi otthonunkhoz, Gran Canariához, ahol 1992-2003 között rendeztük a Race Of Championst. Szeretnék a jövőben újra stadionba szervezni az eseményt, de 2014-re kihasználjuk a rendelkezésre álló helyet és egy látványos, párhuzamos ROC pályát építünk fel a Bushy Parkban. Várjuk, hogy teltház legyen egy garantáltan izgalmas decemberi hétvégén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: