DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kárai a pole-ban, Ábrahám A-döntős

Vegyes érzésekkel konstatálhatták az előfutamok történéseit a magyar szurkolók a 2014-es nyirádi autocross Európa-bajnoki futam vasárnapi versenynapján.

A TouringAutocross háromszoros Európa-bajnokának, Kárai Tamásnak a harmadik előfutamra már ki se kellett állnia, biztos volt a pole-ja, a SuperBuggy-ban pedig Ábrahám Károly remekelt, és jutott be magabiztosan az A-döntőbe. Vass Zoltán és Mózer Attila se lehet csalódott, ők a TouringAutocross B-döntőjéből még feljuthatnak. A többi magyar versenyző viszont nagyon úgy fest, keserű szájízzel lesz kénytelen távozni a vörös katlanból.

 

A Buggy1600-ban alaposan a feje tetejére állt a papírforma ezen a hétvégén, hiszen a bajnokságot vezető Michael Buddelmeyer és a 2. helyezett René Mandel is csak a B-döntőbe jutott, az idén rendkívül peches Szabó Krisztiánnak viszont sajnos ez sem sikerült, miután vasárnap egyik előfutamát sem tudta befejezni. Reggel egy technikai probléma gátolta meg a célba érésben, míg az utolsó előfutamban egy balszerencsés ütközés folytán tört ki balhátsó kereke. Az egyik buggy a pálya közepén ragadt, ő pedig éppen támadta az előtte levő versenyzőt, és már nem tudta kikerülni az álló akadályt.

 

Hivatalos döntőbesorolás egyelőre még nincs, de nagy valószínűséggel Krisz hétvégéje ezzel véget ért, hiszen a három előfutam-sorozat összesített eredményei alapján a 19. helyen áll, és a B-döntőbe éppen 18-an jutnak be. Mivel pedig csak 23 versenyzőnek volt legalább két értékelhető eredménye, így C-döntőt valószínűleg nem rendeznek, így sem Krisznek, sem Klenáncz Szabolcsnak, sem Brezovszki Sándornak nem lesz már javítási lehetősége. Hangsúlyozzuk, hogy ez még nem hivatalos információ, mivel a Felügyelő Testületi ülés után lesz csak kiadva hivatalos döntőbesorolás.

 

Zámbó Mihály ugyan bejutott a B-döntőbe a 15. helyen, ám neki tönkrement motorja, úgyhogy ő pedig minden bizonnyal ezért fog hiányozni a döntők mezőnyéből. A pole pozíciót Johnny Feuillade szerezte meg David Anacleto és Kevin Peters előtt.

 

A SuperBuggy-ban az Eb-éllovas Bernd Stubbe mindhárom előfutamban megállíthatatlan volt, így övé lett a nyirádi pole, de a magyar szurkolókat Ábrahám Károly remeklése hozta leginkább lázba, aki vasárnap mindkét előfutamát a 2. helyen zárta, és magabiztosan bejutott az A-döntőbe, ahol a 7. helyről rajtolhat majd. Eddigi teljesítményét elnézve semmi sem lesz lehetetlen. Istókovics István a C-döntőben bizonyíthat majd élete első Eb-futamán, míg Pallag-Bozsák Csaba a 29., Tóth Richárd a 30. helyen zárta az idei nyirádi versenyt, Klenáncz József pedig technikai problémák helyett értékelhető eredmény nélkül kénytelen hazautazni.

 

A JuniorBuggy pole-ját Filip Smidnek sikerült megkaparintani, míg Ifj. Ábrahám Károly nagy valószínűséggel a 13. helyen zárta élete első Eb-futamát, hiszen 14 versenyző esetén minden bizonnyal csak A-döntőt rendeznek, oda pedig az első 10 jut be.

 

Döntők 15:00-tól. Szurkoljunk együtt a még talpon maradt magyar versenyzőknek.

 Az előfutamok összesített végeredménye:

 

TouringAutocross: 1. Kárai Tamás (magyar), 2. Vaclav Fejfar (cseh), 3. Leopold Popp (osztrák), (") 9. Vass Zoltán (magyar), 12. Mózer Attila (magyar).

 

SuperBuggy: 1. Bernd Stubbe (német), 2. Petr Turek (cseh), 3. Wiely Albers (holland), (") 7. Ábrahám Károly (magyar), 21. Istókovics István (magyar), 29. Pallag-Bozsák Csaba (magyar), 30. Tóth Richárd (magyar), nem értékelhető: Klenáncz József (magyar).

 

Buggy1600: 1. Johnny Feuillade (francia), 2. David Anacleto (francia), 3. Kevin Peters (luxemburgi), (") 15. Zámbó Mihály (magyar), 19. Szabó Krisztián (magyar), 20. Klenáncz Szabolcs (magyar), 21. Brezovszki Sándor (magyar).

 

JuniorBuggy: 1. Filip Smid (cseh), 2. Kevin Munkler (német), 3. Milan Vanek (cseh), (") 13. Ifj. Ábrahám Károly (magyar). 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: