DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kárai vasárnap is az élen nyitott, Szabó Krisz bajban

Kicsit szeles, de napsütéses időben vette kezdetét a 2014-es nyirádi autocross Európa-bajnoki futam vasárnapi programja.

A háromszoros Európa-bajnok Kárai Tamás a második előfutamban sem talált legyőzőre, így magabiztosan tartja 1. helyét a TouringAutocross-ban. A Buggy1600 Eb-címvédője, Szabó Krisztián viszont bajba került, mivel technikai problémája támadt.



 

Már a rajttól erőtlenül jött el Krisz szöcskéje, és a második kanyarig egészen a 6. helyig esett vissza. Ott néhány körön át becsülettel tartotta magát, de főleg a kigyorsításoknál lehetett látni, hogy valami nincs rendben, hiányzik az erő a buggyból, ami aztán meg is állt. Mint a pilótától megtudtuk, leesett a generátorszíj, nem volt töltés, ezért állt meg az autó. összesítésben Krisz így a 17. helyre esett vissza, miközben a tegnap betliző Michael Buddelmeyer, az Eb éllovasa ma a 6. helyről indulva nyerte meg saját futamát, tehát egyelőre kettejük párharcában sajnos fordult a kocka. Reméljük, forgásban is marad, és a végén a magyar pilóta nevethet.



 



 

A Buggy1600 másik két magyarjának is balszerencséje volt vasárnap reggel, Klenáncz Szabolcs és Brezovszki Sándor sem ért célba. A TouringAutocross-ban Vass Zoltán a 8., Mózer Attila a 11. helyen áll két előfutam után, míg a SuperBuggy-ban Ábrahám Károly eddig remekel, ma reggeli előfutamában bejött 2.-nak, amivel összességében a 6. helyről várja a folytatást. A német Bernd Stubbe vezet, Tóth Richárd 23., Istókovics István 24., Pallag-Bozsák Csaba 33., Klenáncz József 35. A JuniorBuggy-ban érdekelt Ifj. Ábrahám Károly második előfutamában nem ért célba, így a 10. helyre csúszott vissza az összesített értékelésben.



 

11:30-től következnek a harmadikak előfutamok.



 

Állás a második előfutam után:



 

TouringAutocross: 1. Kárai Tamás (magyar), 2. Vaclav Fejfar (cseh), 3. Paulius Pleskovas (litván), (") 8. Vass Zoltán (magyar), 11. Mózer Attila (magyar).

 

SuperBuggy: 1. Bernd Stubbe (német), 2. Petr Turek (cseh), 3. André Hinnenkamp (német), (") 6. Ábrahám Károly (magyar), 23. Tóth Richárd (magyar), 24. Istókovics István (magyar), 33. Pallag-Bozsák Csaba (magyar), 35. Klenáncz József (magyar).



 

Buggy1600: 1. Johnny Feuillade (francia), 2. David Anacleto (francia), Thomas Scheibelberger (osztrák), (") 12. Zámbó Mihály (magyar), 17. Szabó Krisztián (magyar), 18. Klenáncz Szabolcs (magyar), 25. Brezovszki Sándor (magyar).



 

JuniorBuggy: 1. Filip Smid (cseh), 2. Milan Vanek (cseh), 3. Kevin Munkler (német), (") 10. Ifj. Ábrahám Károly (magyar).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: