DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kárai az élen, biztató kezdés a magyaroktól Nyirádon

Szombaton a szabadedzéssel, a két hivatalos időmérő edzéssel, valamint az első előfutamokkal kezdetét vette a 2014-es FIA Autocross Európa-bajnokság nyirádi futamának versenyprogramja.

Az immár háromszoros Európa-bajnok Kárai Tamás magabiztosan zsebelte be a nap első helyét a TouringAutocross kategóriában, de a magyarok közül Vass Zoltán, Szabó Krisztián, Zámbó Mihály, Klenáncz Szabolcs, Ábrahám Károly és fia, a mezőny legfiatalabb indulója, Ifj. Ábrahám Károly is biztatóan kezdett.  

 

A TouringAutocross-ban a papírformának megfelelően az egyik futam Kárai Tamás, míg a másik Vaclav Fejfar diadalát hozta, közülük ezúttal Kárai volt a gyorsabb, így övé az első nap végi 1. hely. Káraival azonos futamban indult a kategória másik két magyar indulója, az egyaránt a rallycross-ból átruccanó Vass Zoltán és Mózer Attila. Ők a 4., illetve a 6. helyen robogtak célba, ami összesítésben a 7. és a 11. helyre volt elég ma.

 

A Buggy1600-ban 4 magyarért is szoríthatnak a szurkolók ezen a hétvégén. Közülük Szabó Krisztián kezdett a legjobban, bár futamában a 3. helynél bizonyára előrébb vágyott, ám a 3.-ak közül legalább ő lett a leggyorsabb, így összességében a jónak mondható 7. helyről várhatja a holnapi folytatást. A többiek eredménye is kecsegtetően alakult Krisz számára, hiszen a bajnokság első két helyén álló németnek, Michael Buddelmeyernek és René Mandelnek is gondjai adódtak az első előfutamban, így ők csak a 18., illetve 22. helyet foglalják el az első nap végén. A francia Johnny Feuillade vezet, míg ami a többi magyart illeti, Zámbó Mihály a 11., Klenáncz Szabolcs a 13., Brezovszki Sándor a 23. helyről a várja a folytatást, utóbbi pilótának kitört a bal hátsó kereke.

 

A SuperBuggy 35 fős mezőnyében 5 honfitársunk képviseli a magyar színeket. Ábrahám Károly pompás vezetéssel a 3. helyet szerezte meg futamában, ami összesítésben a 12. helyre volt elég. Tóth Richárd 25., Istókovics István 29. az első nap végén, míg Pallag-Bozsák Csaba és Klenáncz József az időmérőn elszenvedett technikai probléma miatt a futamon már nem tudott rajthoz állni, ők holnap javíthatnak. Az élmezőnyben a papírforma érvényesült: a bajnoki éllovas Bernd Stubbe vezet André Hinnenkamp és Jakub Kubicek előtt.

 

Az Ábrahám család jóvoltából a junior buggy-ban is szoríthatunk magyar versenyzőért a nyirádi Eb-n. Ifj. Ábrahám Károly remekül kezdett, hiszen kihasználva a többiek rajtbalesetét, a 4. helyen szelte át a célvonalat saját futamában, és a 8. helyen jegyzik az első nap végén. Az élen három cseh fiatal, Petr Nikodém, Milan Vanek, Filip Smid sorrendben.

 

Folytatás holnap 9-től a második előfutamokkal, majd a harmadik előfutamok és a döntők következnek.

 

Az első előfutamok eredményei:

 

TouringAutocross: 1. Kárai Tamás (magyar), 2. Vaclav Fejfar (cseh), 3. Paulius Pleskovas (litván), (") 7. Vass Zoltán (magyar), 11. Mózer Attila (magyar).

 

SuperBuggy: 1. Bernd Stubbe (német), 2. André Hinnenkamp (német), 3. Jakub Kubicek (cseh), (") 12. Ábrahám Károly (magyar), 25. Tóth Richárd (magyar), 29. Istókovics István (magyar).

 

Buggy1600: 1. Johnny Feuillade (francia), 2. Vit Nosalek (cseh), 3. David Anacleto (francia), (") 7. Szabó Kriszztián (magyar), 11. Zámbó Mihály (magyar), 13. Klenáncz Szabolcs (magyar), 17. Kevin Peters (luxemburgi), 18. Michael Buddelmeyer (német), 22. René Mandel (német), 23. Brezovszky Sándor (magyar).

 

JuniorBuggy: 1. Petr Nikodém (cseh), 2. Milan Vanek (cseh), 3. Filip Smid (cseh), (") 8. Ifj. Ábrahám Károly (magyar).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: