DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Szabó Krisztián: ""Él a remény, úgyhogy örülünk"

Pozitívan indult a 2014-es FIA Autocross Európa-bajnokság nyirádi hétvégéje a Buggy1600-as kategória Eb-címvédője, Szabó Krisztián számára. A 22 éves pilóta szombati első előfutamát a 3. helyen zárta, és összességében a 7. helyről várhatja a vasárnapi folytatást, miközben fő bajnoki riválisai ma betliztek. Így ismét felcsillant a remény arra, amiben Krisz és csapata a legnehezebb pillanatokban is töretlenül hitt az évad folyamán: Európa-bajnoki címe megvédésére!

"Él a remény, úgyhogy örülünk, és bizakodva várjuk a holnapi folytatást. Ma elég kedvezően alakultak számunkra az eredmények, hiszen a két legnagyobb riválisom, a bajnokságot vezető René Mandel és a második helyezett Michael Buddelmeyer is gondokkal küzdött, és csak a 18., 22. helyen állnak összességében, míg én a 7.-en. A helyzet tehát nem rossz, holnap ráadásul már az első sorból rajtolok, a külső ívről, és remélem, sikerül egy hasonló manővert bemutatnom, mint tavaly az A-döntőben!" - utalt vissza Krisz előző évi álomrajtjára, amikor a nyirádi Eb döntőjében az 5. helyről indulva kívülről körbeautózott mindenkit, és megnyerte a versenyt.

A magyar szurkolótábor most vasárnap is egy hasonló végkifejletben fog reménykedni, és a tavaly az MNASZ által az Év Autóversenyzőjének választott pilóta mindent megtesz majd annak érdekében, hogy egy újabb nagyszerű eredménnyel örvendeztesse meg mindazon honfitársait, akik kilátogatnak a helyszínre.




Tavaly a szombati nap végén Krisz csak a 10. helyen állt abszolútban, úgyhogy a mostani 7. hely valóban biztató kezdésnek tűnik, pláne, ha a pilóta eddigi idei első napos eredményeit vesszük sorra.

"Idén eddig minden hétvégén problémám volt az időmérőn, egyszerűen hiányzik az egykörös tempóm, és ez sajnos most, hazai pályán sem volt másképp. Ez nem ért váratlanul, ezért nem voltam csalódott a 11. hellyel, ami azt jelentette, hogy az első előfutamomat a 2. sorból, a 4. rajthelyről kezdhettem meg. A rajtom nagyon jól sikerült, de összezártak előttem, így nem volt hova menni, kénytelen voltam besorolni mögéjük harmadiknak. Utána végig jó tempót mentek előttem, így nem volt esélyem támadni őket. Holnap megint ugyanazzal a két sráccal megyek együtt, mint ma, úgyhogy újra megpróbálhatom legyőzni őket. Bízom benne, hogy az első sorból indulva már valamivel könnyebb dolgom lesz, és sikerül előttük végeznem. Az egy jó indítása lenne a napnak" - zárta első nap végi nyilatkozatát Szabó Krisztián, akinek fő célja címvédési esélyeinek életben tartása lesz vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: