DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

DTM: Lefújták a kínai versenyt, Zandvoort váltja

A Német Túraautó Bajnokság idei utolsó előtti - egyben egyetlen Európán kívüli - versenyét a kínai Guangzhouban (Kanton) tartották volna, de a mezőny mégsem fog a Távol-Keletre utazni, mivel a pálya nem felel meg az elvárásoknak.

A német túraautósok mezőnye számára nem ismeretlen terep Kína, a 2010-es évadzárót Sanghajban tartották. A világ legnépesebb országa egyben fontos piac is a három képviselt márka számára, idén azonban a mezőny mégsem fog nagy utazást tenni, mivel a Guangdong International Circuit - amelyet érdekességképp egy női építész, Qiming Yao tervezett - nem felel meg a DTM mércéinek.

 

"Garantálnunk kell a DTM-ben megszokott normákat akkor is, ha másik országban versenyzünk" - magyarázta a verseny törlésének okát Hans Werner Aufrecht, az ITR, a DTM promóterének elnöke. "Ez érvényes a biztonsági előírásokra, a paddockra, a bokszokra és a nézői részlegekre is. Emellett egy biztos anyagi háttér is szükséges. Kínában idén ez nem volt megvalósítható."

 



A szervező mindenesetre megerősítette, Kína a jövőben is fontos célpont a bajnokság számára. "Továbbra is szándékunk, hogy visszatérjünk a világ legnépesebb országába, amely gyártóink egyik legfontosabb piaca. Dolgozunk ennek érdekében."

 


A kínai forduló helyét ugyanabban az időpontban, szeptember 27-28-án a hollandiai Zandvoort veszi át, amely 2001 óta folyamatosan a DTM része volt, a sorozat pedig idén sem fog megszakadni. Ez azt jelenti, hogy a DTM minden versenyét Európában futják. Eközben a túraautózás másik nagy nemzetközi szériája, a WTCC három fordulót is Kínában tart majd - Pekingben, Sanghajban és Makóban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: