DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Antonio Felix da Costa is a Formula E-ben

A DTM-ben BMW-vel szereplő da Costa is az elektromos bajnokság tagja lesz az Aguri csapat színeiben, míg Mike Conway a Dragon Racing istállóhoz csatlakozott. Már csak négy hely kiadó.

A portugál Antonio Felix da Costa remekelt az utánpótlás-szériákban - Forma-3, GP3 és Formula Renault 3,5 osztályokban is győzelmeket szerzett -, és 2014-ben nagy esélyesének számított a Toro Rosso ülésének. A helyet azonban Danyiil Kvjat kapta meg, da Costa pedig a Forma-1 helyett a DTM-hez csatlakozott, továbbra is a Red Bull támogatásával. De a formaautóktól sem fordul el teljesen, mivel ma az Amlin Aguri csapat - a Super Aguri utódja - bejelentette, hogy da Costa náluk fog vezetni a szeptember 13-án, Pekingben induló új sorozatban. Másik versenyzőjük, Katherine Legge érkezésére már korábban fény derült.

 

Az Indycarból ismert, áprilisban Long Beachen futamot is nyerő Mike Conway az amerikai illetőségű Dragon Racinghez csatlakozott, a 30 esztendős versenyző csapattársa egyelőre nem ismert. "Mindig is nagy hatással volt rám a tehetsége, intelligenciája és teljesítménye az Incycar szériában, ez pedig a tapasztalatával, kitartásával és vezetői képességeivel ötvözve azt eredményezi, hogy számolni kell majd vele idén" - dicsérte versenyzőjét a Dragon Racing feje, Jay Penske, aki a legendás csapattulajdonos, Roger Penske fia.

 



A húsz versenyzői ülésből tizenhatot már elfoglaltak a Formula E első szezonjára, az indulók egyértelműen feloszthatók Forma-1-es múltú pilótákra (kilencen), és a "többiekre". Két női versenyző, az említett Katherine Legge és Michela Cerruti is a mezőnyben lesz. A China Racing még egyik pilótáját sem nevezte meg, a Dragon és Andretti csapatoknál egy-egy hely kiadó. Utóbbi istálló autóját csütörtökön és pénteken Scott Speed fogja tesztelni.

 

 

A Formula E pilótafelállása jelenleg:

 

Amlin Aguri: Antonio Felix da Costa, Katherine Legge

 

Andretti Autosport: Frank Montagny

 

Audi Sport Abt: Daniel Abt, Lucas di Grassi

 

China Racing:

 

Dragon Racing: Mike Conway

 

e.dams Renault: Sebastien Buemi, Nicolas Prost

 

Mahindra: Karun Chandhok, Bruno Senna

 

Trulli GP: Jarno Trulli, Michela Cerruti

 

Venturi Grand Prix: Nick Heidfeld, Stephane Sarrazin

 

Virgin: Jaime Alguersuri, Sam Bird
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: