DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

A rekorddöntő Lopez továbbra is ötven százalékos

Az első teljes szezonját futó Jose Maria Lopez továbbra is vezeti a WTCC pontversenyét, ráadásul rekordot döntött a vasárnapi második futamon.

Egy technikai szabálytalanság miatt a bajnoki éllovas Jose Maria Lopezt és a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeböt a rajtrács végére száműzték Franciaországban, ám az argentint ez sem akadályozhatta meg abban, hogy egy újabb futamgyőzelmet arasson. A 18. helyről rajtoló Lopez valósággal átgázolt a mezőnyön, amihez természetesen nagyban hozzájárult a szintén újonc Citroen elképesztő technikai fölénye.



 

Így Lopez karrierje harmadik WTCC-hétvégéje sem múlt el futamgyőzelem nélkül, az argentin továbbra is azzal büszkélkedhet, hogy minden második versenyét megnyeri a sorozatban, ráadásul a szezon harmadik fordulóját is ő várhatja a pontverseny élén nagynevű csapattársait, a négyszeres WTCC-bajnok Mullert és Loeböt megelőzve. A győzelemmel Lopez egy nem akármilyen rekordot is felállított: a sorozatban még sosem tudtak a 15. helynél hátrébbról rajtolva győzni, most a Citroen versenyzőjének a 18.-ról sikerült.

 



 

"Még akkor sem könnyű győzni, ha a pole-ból indulsz" - mondta Lopez a verseny után. "El sem tudják képzelni, mennyire izgatott lettem, miután a 18. helyről rajtolva meg tudtam nyerni a futamot! Óvatos rajtot vettem, de így is 5-6 helyet szereztem az első kanyarig" - idézte fel bravúros startját az argentin.



 

"A sikánban mindenhol autók voltak, itt tudtam lehagyni Yvant. Ez volt a győzelem kulcsa, normális körülmények közt nem lettem volna képes elébe kerülni. Támadtam, hogy átküzdjem magam a mezőnyön, és természetesen a safety car is segített, hogy fel tudjak zárkózni Tiago Monteiróra, de hát néha egy kis szerencsére is szükség van a győzelemhez" - mondta a pontverseny éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: