DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Zengő Motorsport: Ez nem a szerencsevasárnapunk volt

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a hetedik helyről rajtolt a FIA Túraautó-világbajnokság negyedik futamán, a tegnap törölt kvalifikációs időeredmények miatt, és a nyolcadik helyen végzett. összetettben feljött a 10. helyre.


 

A rajtot mindenki jól kapta el, de a legjobban a portugál Monteiro helyezkedett, aki legyorsulta a másik hondást, a marokkói Mehdi Bennanit, így Münnich visszaszorult a harmadik helyre. Tarquinit megpróbálták kiforgatni, és a középmezőnyben is ment a harc a jobb helyezésekért.



 



 

A harmadik körben Michelisz a 13. helyre csúszott vissza, és kezdetét vette a korábbi csatározás Huff-fal és Valentével, viszont az élen egy rövid ideig három hondás vezette a mezőnyt: Monteiro, Tarquini és Bennani.



 

Az utolsó sorból folyamatosan jöttek föl a citroenesek, Loeb és López, de most az argentinnak jött ki jobban a lépésn és csapattársával, a francia Yvan Mullerrel, célba vették a hondásokat.



 



 

Loeb nekiment egy gumibálának, ami miatt egyrészt autójának jobb eleje megsérült és beküldték a Safty cart. A JAS Motorsport vezetőjének oly hangos volt a megnyivánulása, hogy mindenki felkapta a fejét, hiszen így az élen autózó versenyzőjük elveszette az előnyét a nála sokkal gyorsabb Citroenekkel szemben. Michelisznek hatalmas szerencséje volt, hogy nem őt találta el felcsapódó gumitörmelék. A pálya rendbetétele után, a 10. körben visszahívták a biztonsági autót. Folytatódhatott az autóverseny.



 

A biztonsági autót nem sokkal később újból beküldték, mert az egyetlen SEAT-ot vezető Fillippi kocsijának, az Engstlerrel való ütközése után, kitört a bal eleje. Chilton a korábbi szabálytalansága miatt áthajtásos büntetést kapott, így nem tudott tovább harcolni a pontokért.



 

Hat kör volt hátra a versenyből és a  Monteiro, Lopez, Muller és Tarquini vonat egy ideig ment, de a 14. körben López megelőzte Monteirot, akit után simán megelőzött Muller is. 



 

A sorrend az élen a befutóig nem változott, Michelisz Norbertnek viszont sikerült meglőznie a francia Valentét és a szerb Borkovic mögött a nyolcadik helyen ért célba.



 



 

A világbajnokságot az argentin újonc  José Maria López vezeti - ebben a bajnoki sorozatban - a szintén újonc Sebastian Loeb és a korábbi WTCC világbajnok Yvan Muller előtt.



 

Michelisz Norbert nyilatkozata:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: