DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

WTCC: Nem lehet időben összerakni Coronel autóját

Tom Coronel kénytelen lesz kihagyni a 2014-es WTCC-szezon második hétvégéjét, mivel nem sikerül időben összerakni rommá tört autóját.

Tom Coronel a marokkói WTCC-futam kezdetén óriási balesetet szenvedett, miután Mehdi Bennani Hondája hozzáért a ROAL Motosport által benevezett Chevy hátuljához, a holland autója ezért előbb a bal oldali falnak koccant, majd arról visszapattanva keresztbecsúszott a pályán, útközben nekiment Yvan Mullernek is, majd keményen a másik falnak vágódott.



 



 

A verseny ezzel véget ért a holland számára, s már akkor is sejteni lehetett, hogy a következő futamon való indulása is komoly veszélyben van, hiszen az új TC1-es autók csak most készültek el, nincs elég alkatrész hozzájuk, ráadásul a marokkói és a francia futamot két egymás utáni hétvégén rendezik, azaz igazából idő sincs a hiányzó dolgok beszerzésére.



 

"Ez határozottan nem jó... Egy kis lökéssel kezdődött az egész, ami nem lett volna gond, de ő csak nyomta tovább, majd elkezdett jobbra fordulni" - mondta Coronel az esetről, miután elsütött egy szóviccet Bennani nevével. "Semmit sem tehettem, csak utas voltam a saját autómban. Nem értem az egészet, Mehdi a barátom, s megértem, hogy a hazai közönség előtt villogni akart, de ezt egyértelműen túlerőltette."



 



 

"Az autóm sérülései túl jelentősek, nem emlékszem, hogy valaha ennyire összetört volna egy autóm. A ROAL Motorsport embereivel együtt alaposan átnéztük, és kiderült, hogy a karosszéria is sérült. Nincs raktáron tartalék, szóval nagyon nehéz lesz, ha nem inkább lehetetlen, hogy elinduljak a hétvégi futamon. Szerdára ér az autó Barcelonába, de már indulni kis kellene Franciaországba, miközben javítani csak Angliában tudnánk, de nincs tartalék raktáron. Szóval elég rossz a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: