DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Utánpótlás szériát kaphat a WTCC

A Formula-1 és a GP2 mintájára a WTCC is kaphat egy olyan tehetségnevelő szériát, amely a szezon nagy részén követné a világbajnokság mezőnyét. Az autók a jelenlegi TC2-es modellek alapján épülnének.

Az FIA és a WTCC-t promótáló Eurosport azon dolgoznak, hogy a közeljövőben létrehozzanak egy ilyen sorozatot, amely a növekvő igények és a túraautózás egyre nagyobb népszerűsége miatt lenne indokolt.

 

A túraautó-világbajnokság idei mezőnyében az új szabályok szerint épült, TC1-es autók mellett még a tavalyi, TC2-es modellek is indulhatnak. A szervezők ötlete szerint ez utóbbi autók módosított változatai versenyeznének az utánpótlás-szériában.



"Amint véglegesítjük a TC2-es szabályokat, elindítanánk egy külön bajnokságot, amely a WTCC hétvégéinek része lenne" - mondta az Eurosport Events menedzsere, Francois Ribeiro. "Talán nem követné azt az egész szezonon át, mint ahogy a GP2 sem megy az F1-gyel az összes helyszínre."

 

"Számos lehetőségünk van. Annyi a megkötés, hogy túraautók legyenek, és rendkívül költséghatékonyan működjön. Az éves költségvetést 300 000 euróban kellene maximalizálni, a sportszabályzat pedig teljesen ugyanaz lenne, ami a WTCC-ben érvényben van, így a versenyzők beletanulhatnának a nagyok világába."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: